Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

Προκλητικό άρθρο της «Σαμπάχ»: Τα πράγματα στην Κύπρο ξεφεύγουν από τον έλεγχο και για όλα φταίνε οι Κύπριοι

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014, 22:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα
Ακολουθώντας κατά πόδας την προκλητική ρητορική του Νταβούτογλου, το κεντρικό άρθρο της τουρκικής εφημερίδας «Σαμπάχ» προσπαθεί να διαβάσει την ιστορία της Κύπρου κατά το δοκούν και να ρίξει στους Κύπριους το ανάθεμα για την ένταση που έχει φουντώσει το τελευταίο διάστημα γύρω από την ΑΟΖ.

Όπως σημειώνει η αρθρογράφος Tulu Gümüştekin: «Οι Ελληνοκύπριοι το έκαναν ξανά!

Είναι αποφασισμένοι να διακόψουν τις διαπραγματεύσεις για την μελλοντική κατάσταση του νησιού.

Επαναφέρουν πάλι το επιχείρημα του 1960 που αναφέρει πω μετά την ενθοκάθαρση είχε ενσωματωθεί με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Τότε έκαναν σαμποτάζ στις διαπραγματεύσεις με αποτέλεσμα η τουρκική μειονότητα να αντιμετωπίζει σοβαρούς κινδύνους. Ακόμα και δολοφονίες συνέβησαν εκείνα τα χρόνια».

Η πρόκληση συνεχίζεται από τη στιγμή που η αρθρογράφος επαναλαμβάνει τις αιτιάσεις του Νταβούτογλου και των Τούρκων ότι το 1974 η ελληνική χούντα προσπάθησε να ανατρέψει τον Μακάριο και έτσι αναγκαστικά η Τουρκία οδηγήθηκε στην εισβολή και στη διχοτόμηση του νησιού.

Και συνεχίζει το άρθρο: «Μέχρι τώρα, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, έχουν γίνει πολλές διαπραγματεύσεις, αλλά όλες έχουν αποτύχει.

Η διχοτόμηση δημιούργησε δύο διαφορετικούς λαούς που στην πραγματικότητα δεν επιθυμούν την ένωση.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά θέλει να διεθνοποιήσει το θέμα, τη στιγμή που η τουρκοκυπριακή θέλει να αφήσει τις δύο κοινότητες να βρουν μια λύση.

Από το 1992 και μετά δηλητηριάζουν τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ και δυστυχώς η λογική της αναμονής που ακολούθησε ο Ντεκτάς έδωσε πόντους στην άλλη πλευρά».

Η αρθρογράφος θυμίζει πως το σχέδιο Ανάν απορρίφθηκε μετά πολλών επαίνων από την ελληνοκυπριακή πλευρά, σε αντίθεση με τους τουρκοκύπριους που το δέχθηκαν με ενθουσιασμό. Η Ελλάδα από την μεριά της συνέχισε να απειλεί με βέτο αν δεν γίνει μέλος της ΕΕ η Κύπρος.

Όπερ και εγένετο.

Η Κύπρος έγινε τελικά ένα προβληματικό νησί, μια βάση των Ρώσων ολιγαρχών στη Μεσόγειο και έτσι οι Κύπριοι έχασαν κάθε κίνητρο για την επανένωση του νησιού και τώρα μετά τη χρεοκοπία της Κύπρου, έρχεται το θέμα των φυσικών πόρων που κανείς δεν ξέρει την έκτασή τους».

Για να καταλήξει το άρθρο: «Οι Κύπριοι έσπασαν τη συμφωνία κυρίων και κάνουν έρευνες πριν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις επανένωσης.

Το πιο επικίνδυνο είναι ότι επιδίδονται σε στρατιωτικές μανούβρες στις οποίες μετέχουν η Ελλάδα, η Ρωσία και το Ισραήλ».
Μοιραστείτε το άρθρο!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
:
 
Σαν Σήμερα (4 Ιανουαρίου)
  • 1818: Αποκεφαλίζεται στην Χίο από τους Τούρκους ο νεομάρτυρας Ονούφριος.
  • 1941: Ελληνικά αντιτορπιλικά βομβαρδίζουν τις ιταλικές θέσεις στα Δουκάτα της Βορείου Ηπείρου.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved