Εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Λονδίνο για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα!!! (Βίντεο)

Αναρτήθηκε Από: Gpapado
Σχόλια
A- A+
Συχνά η υπόθεση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα προκαλεί τα φώτα της διεθνούς δημοσιότητας. Αυτό όμως που συνέβη το σαββατοκύριακο στο Λονδίνο ξεπέρασε, τουλάχιστον ως ιδέα, κάθε προηγούμενη εκδήλωση διαμαρτυρίας. Η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου συνοδευόμενη από έξι Ελληνίδες ντυμένες στα λευκά, ως άλλες Καρυάτιδες, μπήκαν στο Βρετανικό μουσείο αναζητώντας την χαμένη «αδερφή τους». Μαζί τους ο διεθνούς φήμης μαέστρος Θεόδωρος Ορφανίδης και ο συνθέτης Παντελής Παυλίδης.

Προκαλώντας το ενδιαφέρον τόσο των τουριστών αλλά και όσων επισκέπτονταν που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο μουσείο. Ο κόσμος έκανε στην άκρη για να περάσουν. Η αποστολή, αφού συντονισμένα έκανε μια βόλτα στην αίθουσα με τα Γλυπτά του Παρθενώνα, άρχισε να αναζητεί μέσα στο Βρετανικό μουσείο την χαμένη Καρυάτιδα.

ρεπορτάζ Ισαάκ Καριπίδης

Ποιός είναι ο λόγος που επισκέφθεστε το
Επικαιρότητα
Αρχαία Ελλάδα
Τυχαία
Φίλοι - Συνεργάτες
  • 1829: Υπογραφή συνθήκης μεταξύ Δ. Υψηλάντη και των Τούρκων.
  • 1914: Τμήματα στρατού της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου εισέρχεται και απελευθερώνει το Βεράτιο.
  • 1943: Το αντιτορπιλικό "Κουντουριώτης" αποβιβάζει άγημα στο Καστελλόριζο και υψώνει την Ελληνική Σημαία. Γερμανικό πλοίο εμβολίζει και βυθίζει το Ελληνικό υποβρύχιο "Λάμπρος Κατσώνης".
  • 1946: Αλβανική συμμορία εισέρχεται στην περιοχή Πλάκας και Ποντικάτων Ηπείρου αλλά αποκρούεται από ελληνική περίπολο.
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας!

Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]
© 2013 eleysis-ellinwn.gr all rights reserved - Web Hosting by Netplanet