Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
Οι Ισπανοί "τρώνε" την Διαστημική Πύλη από την Καλαμάτα

Οι Ισπανοί "τρώνε" την Διαστημική Πύλη από την Καλαμάτα

Τη δόξα και τα ανάλογα κονδύλια για την πρώτη Ευρωπαϊκή Διαστημική Πύλη, κινδυνεύει να χάσει η Καλαμάτα από την Ισπανία.

Στο "ψυγείο" φαίνεται ότι έχει μπει η πρόταση για μετατροπή της Καλαμάτας σε Ευρωπαϊκή Διαστημική Πύλη, καθώς εδώ και περίπου ένα χρόνο δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική εξέλιξη.

Ο αστροφυσικός της NASA, Περικλής Παπαδόπουλος, που άνοιξε το θέμα προτείνοντας το αεροδρόμιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας για δημιουργία της πρώτης Διαστημικής Πύλης στην Ευρώπη, απ΄όπου θα εκτοξεύονται διαστημόπλοια με τουριστικό σκοπό, αποκάλυψε ότι έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Το θέμα, ωστόσο, έχει "κολλήσει" στο Ελληνικό κράτος.

"Θα ήταν καλό να ακουστεί η πρώτη δημιουργία Διαστημικής Πύλης (στην Ευρώπη) στην Καλαμάτα και μετά στην Ισπανία για να πάρει τη δόξα η Καλαμάτα και τα ανάλογα κονδύλια από το εξωτερικό (Ε.Ε.). Οι Ισπανοί έχουν ήδη δημιουργήσει Οργανισμό και προχωρούν το θέμα" επεσήμανε στο περιοδικό "The Hellenic Times International".

Και πρόσθεσε: "Στην Ελλάδα ούτε Οργανισμός έχει δημιουργηθεί για να αναλάβει τη διεκπεραίωση των διαδικασιών για τη δημιουργία Διαστημικής Πύλης, αλλά ούτε και η σχετική άδεια από τα υπουργεία Συγκοινωνιών και Εθνικής Άμυνας έχει δοθεί σε ελβετική εταιρεία, που ενδιαφέρεται να αρχίσει προκαταρκτικές εργασίες στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας για το θέμα της Διαστημικής Πύλης".
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved