Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
Oι Σκοπιανοί δεν σταματούν να προκαλούν: Εγκαινιάζουν Μουσείο για τους "Μακεδόνες πρόσφυγες" στην Ελλάδα!

Oι Σκοπιανοί δεν σταματούν να προκαλούν: Εγκαινιάζουν Μουσείο για τους "Μακεδόνες πρόσφυγες" στην Ελλάδα!

Οι προκλήσεις των Σκοπιανών δεν έχουν τελειωμό. Στην προσπάθεια τους να «πείσουν» ότι είναι δήθεν απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ποιος ξέρει τι άλλο θα σκαρφιστούν ακόμα! Τελευταίο τους «επίτευγμα» τα… κέρινα ομοιώματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου Β΄ στο νέο αρχαιολογικό μουσείο της ΠΓΔΜ που εγκαινιάστηκε το Σάββατο.

Μάλιστα, το ακόμη πιο τραγελαφικό της ιστορίας είναι ότι στην είσοδο του μουσείου εκτίθεται και αντίγραφο της μαρμάρινης σαρκοφάγου της Σιδώνας (γνωστή ως Σαρκοφάγος του Μεγάλου Αλεξάνδρου), η οποία φυλάσσεται στο αρχαιολογικό μουσείο Κωνσταντινούπολης.

Το νέο αρχαιολογικό μουσείο βρίσκεται στο κέντρο των Σκοπίων, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Βαρδάρη (Αξιός) και σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού της ΠΓΔΜ, το κόστος κατασκευής και λειτουργίας του μουσείου ανήλθε στα 27 εκατομμύρια ευρώ.

Τα εγκαίνια του μουσείου πραγματοποιήθηκαν από τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι και την υπουργό Πολιτισμού, Ελιζαμπέτα Κάντεσκα-Μίλεφσκα.

Σύμμφωνα με το pentapostagma.gr, ο Γκρούεφσκι, κατά την ομιλία του στη διάρκεια των εγκαινίων, προσπάθησε να μας πείσει ότι όλα αυτά αποτελούν μέρος της πολιτιστικής τους κληρονομιάς, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Όλα αυτά τα εκθέματα του νέου αρχαιολογικού μουσείου έχουν ανεκτίμητη αξία για τη χώρα μας και αντιπροσωπεύουν μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η οποία αποτελεί έκφραση των ιδιαίτερων παραδόσεων, της γνώσης και των αξιών των προηγούμενων γενεών σε αυτό τον τόπο. Κάτι τέτοιο μας επιτρέπει την καλύτερη κατανόηση της ιστορίας και της συλλογικής μνήμης της κοινωνίας από την οποία μπορούν να αντλήσουν γνώση οι νέες γενιές. Η δική μας γενιά έχει σήμερα την τιμή να διατηρήσει κατάλληλα την κληρονομιά αυτή και να τη διαδώσει στον κόσμο, διότι ένα τέτοιο παρελθόν ανήκει σε όλο τον κόσμο».

Και το καλύτερο, βέβαια, ο Γκρουέφκσι μας το κράταγε για το τέλος, προαναγγέλοντας πως το επόμενο βήμα στον τομέα αυτό θα είναι η λειτουργία, την ερχόμενη εβδομάδα, «μουσείου για τους Μακεδόνες πρόσφυγες από την περίοδο του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα».Εκεί στο Ελληνικό ΥΠΕΞ ακούει κανείς;
Δημοσκόπηση
:
 
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved