Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
Δημοσκόπηση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: Το 37% των Βρετανών υπέρ της επιστροφής στην Ελλάδα

Δημοσκόπηση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: Το 37% των Βρετανών υπέρ της επιστροφής στην Ελλάδα

«Ναι» στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα δηλώνει το 37% των Βρετανών σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία YouGov.

Παράλληλα, μόλις το 23% επιμένει στην παραμονή τους στο Βρετανικό Μουσείο. Ενώ, κατά τα λοιπά, το 32% δηλώνει αδιάφορο για το τι θα γίνει και το 7% λέει ότι δεν ξέρει.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διήμερο 16 και 17 Οκτωβρίου, αμέσως μετά τη μεγάλη δημοσιότητα που πήρε το θέμα με αφορμή την επίσκεψη της Αμάλ Κλούνεϊ στην Ελλάδα. Συνολικά, ερωτήθηκαν 1.966 Βρετανοί.

Σημειώνεται ότι το 36% των ερωτηθέντων που τάχθηκαν υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών στην Ελλάδα υποστηρίζουν πως το βασικό επιχείρημα για την επιστροφή τους είναι η επανένωση των Γλυπτών. Ενώ το 34% δηλώνει ότι ανήκουν στην Ελλάδα, καθώς αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής κληρονομιάς της χώρας.

Στον αντίποδα, το 23% όσων είπαν «ναι» στην παραμονή των Γλυπτών στο Βρετανικό Μουσείο υποστηρίζει πως νόμιμα πήρε τα Γλυπτά ο Έλγιν από την οθωμανική αυτοκρατορία, ενώ το 9% λέει πως ακόμη και αν τα Γλυπτά πήγαν παράνομα στη Βρετανία, θα πρέπει να παραμείνουν στη χώρα, καθώς από τότε έχουν περάσει πάνω από 200 χρόνια.
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved