Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
OI TOΥΡΚΟΙ ΣΦΡΑΓΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

OI TOΥΡΚΟΙ ΣΦΡΑΓΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

O ρεπόρτερ της αραβικής έκδοσης του Sky News στα συρο-τουρκικά σύνορα, Stewart Ramsey, παρέλαβε διαβατήρια ξένων τζιχαντιστών που πολεμούσαν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους και τα οποία φέρουν τουρκικές σφραγίδες κατά την είσοδό τους στη χώρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και από εκεί στη Συρία, της οποίας τα βόρεια σύνορα με την Τουρκία δεν ελέγχονται από τον συριακό στρατό.

Η κατάσχεση των διαβατηρίων, που παρέλαβε ο δημοσιογράφος έγινε από τις κουρδικές δυνάμεις άμυνας στο χωριό του Ras al-Ain στο Κομπάνι. Ανήκουν σε υπηκόους διαφόρων χωρών πλην της Συρίας.

ά αυτά έγγραφα αυτά αποκαλύπτουν τη συμμετοχή της τουρκικής κυβέρνησης στη διευκόλυνση της διέλευσης των ξένων μαχητών κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία, και οι οποίοι προσχωρούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Η Τουρκία εξακολουθεί να δείχνει μια απροθυμία για συμμετοχή της στο διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους σε Συρία και Ιράκ. Η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι η όποια βοήθεια στους Κούρδους της Συρίας, εν προκειμένω στο Κομπάνι, είναι σαν να βοηθάει το Ισλαμικό Κράτος , αφού και το Εργατκό Κουρδικό Κόμμα PKK είναι εφάμιλλη τρομοκρατική οργάνωση.

Ο Ερντογάν την Κυριακή, αρνήθηκε να επιτρέψει τη διέλευση των όπλων ή πυρομαχικών από το έδαφός της προς το πολιορκημένο Κομπάνι, κάτι το οποίο δεν έκανε τόσα χρόνια για την λεγόμενη ένοπλη συριακή αντιπολίτευση που προσέλκυσε τους Τζιχαντιστές στη Συρία.

Παρόλα αυτά, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Mouloud Ihsanoglu ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η χώρα του είναι έτοιμη να παράσχει τις αναγκαίες διευκολύνσεις για τη μετακίνηση Κούρδων μαχητών στην πόλη Κομπάνι που θα πολεμήσουν κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved