Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
Συνέδριο αφιερωμένο στο Άγιο Όρος και στους Αγίους Κοσμά Αιτωλό και Γέροντα Παΐσιος στην Μόσχα!

Συνέδριο αφιερωμένο στο Άγιο Όρος και στους Αγίους Κοσμά Αιτωλό και Γέροντα Παΐσιος στην Μόσχα!

Την Τρίτη 28 του Οκτώβρη, η  Μόσχα, θα φιλοξενήσει ένα συνέδριο  αφιερωμένο στο Άγιο Όρος, αλλά και στους Γέροντα Παϊσιο και  Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα.

Το συνέδριο θα λάβει χώρα, την ημέρα της ελληνικής εθνικής επετείου  του  «Oxι», στην ρωσική πρωτεύουσα, και θα συμμετάσχουν υπουργοί, θεολόγοι, καθώς και επιστήμονες από τα κορυφαία ρωσικά πανεπιστήμια της χώρας, αλλά και καλλιτέχνες και μέλη του κοινού.

Το 2014 σηματοδοτεί την 300η επέτειο από τη γέννηση και την 235 επέτειο του μαρτυρίου του Αγίου της ορθοδοξίας Κοσμά του Αιτωλού, καθώς και 90 έτη από την ημερομηνία γέννησης και την 20η επέτειο από την κοίμηση του Γέροντα Παϊσίου του Αθωνίτου.

Οργανωτής του διεθνούς επιστημονικού-θεολογικού συνέδριου που  είναι αφιερωμένο σε αυτές τις επετείους, θα είναι το «Άγιο Όρος».

Η χορωδία της Μόσχας  θα παίξει  βυζαντινή μουσική,  τραγουδώντας τα «Ψαλτικά.» Επιπλέον, θα υπάρχει  βίντεο που θα περιέχει τις μνήμες και τις εμπειρίες  όλων των ανθρώπων που γνώριζαν τον Γέροντα Παϊσιο τον  Αθωνίτη, καταλήγει το δημοσίευμα .

Θα διεξαχθεί επίσης συναυλία με κομμάτια των  «ομολογητών της Ορθοδοξίας, μετά το θάνατο της αυτοκρατορίας» (σκηνοθεσία K. Χαραλαμπίδης): γνωστοί επίσης ηθοποιοί θα διαβάσουν αποσπάσματα από τις διδασκαλίες του Κοσμά του Αιτωλού και  του αγιορείτη Παϊσίου .osios paisios

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός (1714 – 1779), γνωστός και ως Πατροκοσμάς, ήταν Ελληνορθόδοξος μοναχός. Το κατά κόσμον όνομά του ήταν Κώνστας, ενώ το επώνυμό του παραμένει άγνωστο. Το 1961 ανακηρύχθηκε άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας και εορτάζεται στις 24 Αυγούστου.

Ο Γέροντας Παΐσιος o Αγιορείτης (κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης, 25 Ιουλίου 1924-12 Ιουλίου 1994) ήταν Έλληνας μοναχός που έζησε κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα και έγινε ευρέως γνωστός για τον βίο και το έργο του. Έχει ήδη προταθεί η κατάταξή του στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας και εκκρεμεί.
Δημοσκόπηση
:
 
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved