Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
ΞΕΚΛΗΡΙΖΟΝΤΑΙ... ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ 14 ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΞΕΚΛΗΡΙΖΟΝΤΑΙ... ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ 14 ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

η Υvette επί το έργο στα περίχωρα της Χομς με εκπρόσωπο της εκκλησίας...

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Πριν από 15 χρόνια η ελληνορθόδοξη Yvette Shamier μετοίκησε από τη Συρία στην Ολλανδία.Αγάπησε έναν ευρωπαίο και βρέθηκε μακριά από την πατρίδα.Διατήρησε τους δεσμούς της με τη γεννέθλια γη και την επισκεπτόταν πάντα με την πρώτη ευκαιρία ακόμα και τώρα εν μέσω πολέμου.Αεροπορικώς πηγαίνει στη Βηρυτό από εκεί στη Δαμασκό και με λεωφορείο φθάνει στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Χομς εν μέσω ελεύθερων σκοπευτών και check point.

“Είναι καθήκον μου.Δεν θέλω να χάσω την χώρα που αγαπώ. “Με άλλα μέλη της ελληνορθόδοξης εκκλησίας συντρέχει τους κατατρεγμένους του πολέμου. Με το αυτοκίνητο πηγαίνει στην επαρχία από χωριό σε χωριό στους ανθρώπους που επέζησαν από την λαίλαπα των οργανώσεων της Al Qaeda.

Η Yvette καταγγέλει αυτά που οι μεγαλοσχήμονες αποσιωπούν: “Στην καρδιά της Χομς στην παλιά χριστιανική πόλη την αρχαία Έμμεσα υπάρχουν μόνο 65 χριστιανοί. Οι άλλοι 150.000 έφυγαν. Yπάρχουν κι αυτοί που είναι άστεγοι και που οι εκκλησία τους εξασφαλίζει μια στέγη σε πιο ασφαλείς γειτονιές. Τους παρέχουμε οικιακά σκεύη όπως τηγάνια αλλά και κουβέρτες και τρόφιμα. Οι τραυματίες δεν μπορούν να πληρώσουν για τις εγχειρήσεις και περιμένουν από την εκκλησία να τους συνδράμει. »

ελληνορθόδοξο προσκυνητάρι στα χωριά της Χομς

Η Yvette γεννήθηκε σ΄ένα χωριό κοντά στην πόλη της Χομς.Αυτή ξέρει από τον τρόμο.Στη δεκαετία του 1980 ο παπούς της και ο ξάδερφός της σκοτώθηκαν από τους αδερφούς μουσουλμάνους.Στο σημερινό πόλεμο έχασε 14 μέλη της οικογενείας της.

Πηγαίνει από χωριό σε χωριό της περιοχής. “Οι κάτοικοι εδώ υποφέρουν από τις επιδρομές της Jabhat Al Nusra και της ISIS.Αυτοί δεν έχουν τίποτα ούτε καρέκλα να κάτσουν. Αλλά και πάλι αυτοί είναι οι τυχεροί.Πολυάριθμοι φίλοι τους και συγγενείς τους σκοτώθηκαν ή αποκεφαλίστηκαν. »

“Κάνουμε ό,τι μπορούμε δίνουμε αυτό που έχουμε.Αλλά δεν επαρκεί.”

“Μάχομαι για τη Συρία μου εγώ μεγάλωσα εδώ.Για τη Συρία όπου μπορούσα να είμαι ο ευατός μου ως μια νέα γυναίκα ως χριστιανή. Αγωνίζομαι για την ταυτότητά μου. Μια χώρα όπου μπορούσα να ντυθώ όπως ήθελα με σορτσάκι ή με μίνι όπως ήθελα.Αυτή είναι η Συρία μου ενάντια σε μια Συρία όπου η γυναίκα δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στο δρόμο χωρίς niqab όπου οι χριστιανοί δεν μπορούνε να πάνε πια στην εκκλησία. »

“Kαι βέβαια υπάρχει διαφθορά όπως παντού.Οφείλουμε να την καταπολεμήσουμε.Και ασφαλώς θέλω περισσότερη δημοκρατία και ελευθερία για τη χώρα μου. Αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο που συμβαίνει τώρα. Αυτή η μάχη πήγε στραβά από την αρχή. »

“Γίνεται πολύ συζήτηση γενικά για τον FSA .Αλλά στο πεδίο της μάχης είναι ανύπαρκτος. Σήμερα οφείλω να επιλέξω ανάμεσα στους τρομοκράτες που έχουν διασυνδέσεις με την al Qaeda που υποστηρίζονται από Σαουδική Αραβία ,Κατάρ και του κυβερνητικού στρατού.Μόνο αυτές οι δύο πλευρές μάχονται.Οπότε όπως καταλαβαίνετε η επιλογή για εμένα ως χριστιανή και γυναίκα είναι πολύ εύκολη.»

ΥΓ πρόσφατα η πόλη της Χομς απελευθερώθηκε από την ισλαμιστική κατοχή αλλά οι επιθέσεις συνεχίζονται με πιο τραγική εκείνη που σκότωσε 50 μαθητές δημοτικού.(stillehelper.nl τον Απρίλιο)
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved