Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
Β.Χίσλοπ: "Στο Βρετανικό Moυσείο βλέπουν χιλιάδες επισκέπτες τα Μάρμαρα, ενώ η Ακρόπολη είναι άδεια"

Β.Χίσλοπ: "Στο Βρετανικό Moυσείο βλέπουν χιλιάδες επισκέπτες τα Μάρμαρα, ενώ η Ακρόπολη είναι άδεια"

Σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η συγγραφέας του μυθιστορήματος «Το Νησί» Βικτόρια Χίσλοπ, η οποία είναι πλέον κάτοικος της Αθήνας, τοποθετήθηκε στο θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Ειδικότερα, σε ερώτηση για την επιστροφή των Γλυπτών της Ελλάδας, η Χίσλοπ εξέφρασε τον προβληματισμό της: «Το ζήτημα είναι σύνθετο και δεν είναι καθόλου απλό. Όταν πηγαίνω στο Βρετανικό Μουσείο και βλέπω τα μάρμαρα και υπάρχουν εκεί χιλιάδες άνθρωποι που τα βλέπουν και μετά πηγαίνω στο Μουσείο της Ακρόπολης και βλέπω λίγους επισκέπτες, σκέφτομαι μήπως λειτουργούν σαν διαφήμιση στο Βρετανικό Μουσείο, για να επισκεφτούν μετά την Ελλάδα».

«Συναισθηματικά, πιστεύω ότι πρέπει να έρθουν στο σπίτι τους, όμως κάθε φορά που συνομιλώ με τον διευθυντή του Μουσείου, εκφράζει τον προβληματισμό του για το τι θα γίνει και με τα υπόλοιπα εκθέματα του Μουσείου, αν τα ζητήσουν και άλλες χώρες», σημείωσε.

«Οι άνθρωποι που κατοικούν στο Λονδίνο φοβούνται κάθε μέρα. Εγώ δεν φοβάμαι στα Πατήσια. Όταν είπα σε κάποιους φίλους ότι αποφάσισα να μείνω στα Πατήσια και όχι στο Κολωνάκι με κοίταξαν με έκπληξη. Τα Πατήσια έχουν διαφορετική ατμόσφαιρα, έχουν κάτι παραδοσιακό» ανέφερε σχετικά με τη ζωή της στην Αθήνα.
Δημοσκόπηση
:
 
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved