Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
Μια εντυπωσιακή αρχαιολογική ανακάλυψη: Το εργοστάσιο του Θησέα στον Άλιμο!

Μια εντυπωσιακή αρχαιολογική ανακάλυψη: Το εργοστάσιο του Θησέα στον Άλιμο!

Μια εντυπωσιακή αρχαιολογική ανακάλυψη ήρθε στο φως με τις ανασκαφές στο νέο σταθμό Μετρό του Αλίμου. Εντοπίστηκε εργαστηριακή εγκατάσταση της Υστεροελλαδικής περιόδου (τέλη 13ου αι.π.Χ.), πρωτοποριακή για την εποχή, κατεργασίας λιναριού, δηλαδή εκεί έφτιαχναν οι Μυκηναίοι πρόγονοί μας λινά υφάσματα, τα οποία χρησιμοποιούσαν, μεταξύ άλλων, για τα πανιά και τα σκοινιά των πλοίων.

Η διαπρεπής αρχαιολόγος κ.Κων/να Καζά της ΚΣΤ’ΕΠΚΑ βεβαιώνει αυτό το πόρισμα. Χρονικά το <<εργοστάσιο>> αυτό συνδέεται με την εποχή που βασιλιάς της Αθήνας ήταν ο Θησέας και λίγα χρόνια αργότερα ο Μενεσθέας, στον Τρωικό πόλεμο. Η περιοχή αυτή του Αλίμου (Τράχωνες ή Άνω Καλαμάκι) έχει δώσει ως τώρα πλήθος μνημείων και αρχαιολογικών ευρημάτων, αλλά δυστυχώς ακόμη μένει στην αφάνεια και στο Μετρό του Αλίμου δεν υπάρχει ούτε μια ενημερωτική πινακίδα για την ανακάλυψη αυτή.
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved