Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
Τα διαχρονικά αρχαία Ελληνικά έθιμα - ΚΟΛΛΥΒΑ, ΤΑΦΗ, ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ - Δεν άλλαξε τίποτα Τα πάντα ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Τα διαχρονικά αρχαία Ελληνικά έθιμα - ΚΟΛΛΥΒΑ, ΤΑΦΗ, ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ - Δεν άλλαξε τίποτα Τα πάντα ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Υπάρχουν πάρα πολλές παραδόσεις και έθιμα στην σημερινή κοινωνία, που έχουν τις ρίζες τους στην αρχαία Ελλάδα. Σημαντικό στοιχείο, σχετικά με την διαχρονικότητα αυτών των εθίμων και παραδόσεων, είναι όχι μόνο η εισχώρηση και διατήρησή τους στην σημερινή κοινωνία,αλλά οτι ακόμα και αρκετές θρησκείες, διατήρησαν τα σημαντικότερα απο τα έθιμα αυτά και τα οικειοποιήθηκαν.

Στον Ελλαδικό χώρο, η διατήρηση αυτών των παραδόσεων απο την Εκκλησία, ίσως και να έγινε γιατί πολύ απλά δεν ήθελαν να τα στερήσουν απο τους Έλληνες που έπαιζαν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην ζωή τους και γενικότερα στην Ελληνική κοινωνία των αρχαίων χρόνων. Mε το πέρασμα των αιώνων, το νόημα στα περισσότερα απο αυτά τα έθιμα και τις παραδόσεις άλλαξε, όπως και ο αρχικός λόγος δημιουργίας τους...

ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΓΑΜΟ, ΤΗΝ ΒΑΠΤΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΜΕΝΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΑ ΤΗΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ "ΑΓΑΡΜΠΟΙ" ΛΑΟΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

Γάμος: Ο πρώτος εγγεγραμμένος στα αρχεία της Ελλάδος είναι της Πηνελόπης στην Οδύσσεια σαν το σημερινό πρωτότυπο, αλλά και στην Ιλιάδα ο Ήφαιστος πλουμίζει την ασπίδα του Αχιλλέα με την εξής επιγραφή: Ιστόρησε και γάμους,τις νύφες που γυρνάνε από τα σπίτια τους με φώτα και λαμπάδες και τις περνούσαν με νυφιάτικα τραγούδια από τις ρούγες.

Ταφή: Ο τρόπος παρομοιάζεται ο ίδιος με αφετηρία την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ. Η ταφή του νεκρού, το στήσιμο μνημείου μαζί με τους συγγενείς του νεκρού και τα μνημόσυνα τα συναντούμε στους Διονυσιακούς Θιάσουςν των Ελληνιστικών χρόνων!

Βάπτιση: Στην αρχαιότητα συνήθιζαν να βαπτίζουν τα αγάλματα των Θεαινών επιδιώκοντας την αναγέννησή τους μέσα στο νερό. Το ίδιο ακριβώς κάνουμε και με τα ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ βαπτίζοντάς τα με τον ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ! Αλλά και η ανάδυση της Αφροδίτης από τα κύμματα,κατά την μυθολογία,η γέννησή της από το νερό είναι συμβολισμός της άμεσης σχέσης του νερού, της γονιμοποίησης και γέννησης.

Μνημόσυνα: Σε επιγραφή της Μαγνησίας μια σειρά από τιτλούχοι Διονυσιακού Θιάσου αφήνουν κληροδοτήματα για να τους γίνονται κάθε χρόνο μνημόσυνα στον Διονυσιακό μήνα Λιναιόνα.Τα τριήμερα τα εννιάμερα και τα σαράντα είναι αρχαίο ελληνικό νεκρικό έθιμο όπου οι Έλληνες απίθωναν στον τάφο του νεκρού τροφές.

ΚΟΛΥΒΑ-Το γλυκό των Νεκρών: Το γλυκό των νεκρών τα κόλυβα, ήταν γνωστό στην Ελληνική αρχαιότητα που το είχε και αυτή κληρονομήσει με το ίδιο όνομα από τους Αρχαίους Ελληνικούς πολιτισμούς της ιστορίας!
Δημοσκόπηση
Ποιός είναι ο λόγος που επισκέφθεστε το Έλευσις Ελλήνων;;;:
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved