Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΚΟΜΠΑΝΙ: ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΚΟΜΠΑΝΙ: ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN

ο κούρδος ακτιβιστής και η γυναίκα του που καταγγέλουν ως αυτόπτες

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Ένας κούρδος ακτιβιστής και η σύζυγός του που υπήρξαν μάρτυρες για πολλούς μήνες των ακροτήτων που διέπραξε το Ισλαμικό Κράτος στο Kobani ντοκουμεντάρισαν το ευαίσθητο υλικό με φωτογραφίες και βίντεο και συνάντησαν τον δημοσιογράφο Mourad Gazdiev του RT για να του εξιστορήσουν όλα αυτά που είδαν.

Ο Bazran Halil ένας ακτιβιστής των δικαιωμάτων των κούρδων και ανεξάρτητος δημοσιογράφος και η γυναίκα του πέρασαν τα σύνορα της Τουρκίας για μια εξόρμηση στο Kobani. Το laptop του είναι γεμάτο από βίντεο που καταγράφουν τη βαρβαρότητα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ή ΙSIS ή Daesh.

«Υπήρχε ένα άτομο με σύνδρομο Down” διηγείται. “Δεν μπορούσε να κατανοήσει την κατάσταση για να φύγει και να αποφύγει την πρώτη γραμμή του μετώπου.όταν έφθασε η ISIS το αποκεφάλισε και οι μαχητές της πήραν φωτογραφίες και τις διέδωσαν στα κοινωνικά δίκτυα επαιρόμενοι λέγοντας «σκοτώσαμε έναν άπιστο έναν καφίρ». “Ο Bazran υποθέτει ότι οι ισλαμιστές χρτησιμοποίησαν χημικά όπλα.Για να αποδείξει τα πεπραγμένα διοχέτευσε φωτογραφίες από το νεκροτομείο της πόλης όπου τα σώματα φέρουν σοβαρά εγκαύματα από λευκό φώσφορο. Λίγη σημασία έχει η επιφάνεια του τραύματος ο θάνατος του θύματος σε αυτήν την περίπτωση είναι βέβαιος καθώς το χημικό υλικό εισχωρεί στο αίμα τους.Η Bazran, Rausha η γυναίκα του καταγγέλει ότι «στους καπνιστές ακρωτηριάζουν τα δάκτυλα ενώ η κατανάλωση αλκοόλ τιμωρείται με φυλάκιση.Αν μια γυναίκα θεαθεί μ΄έναν άνδρα που δεν είναι γονιός της εκτελείται δια λιθοβολισμού”.

Η Raushan περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η οργάνωση εκπαιδεύει τους νέους μαχητές. “Οι μαθητές της 9ης πήγαιναν στο Χαλέπι για εξετάσεις. Οι τζιχαντιστές απήγαγαν όλα τα αγόρια τα έκλεισαν σ΄ένα τζαμί και τους δίδασκαν τη σαρία. Έκαναν ηλεκτροσόκ με καλώδια στα παιδιά που δεν μάθαιναν γρήγορα το κοράνι. Τα ζώα ποτέ δεν το κάνουν αυτό».

Έχοντας περάσει μια εβδομάδα στην Τουρκία ο Bazran και η γυναίκα του επέστρεψαν τώρα στη Συρία για να συνεχίσουν τη δημοσιογραφική δουλειά τους στο Kobani το οποίο αν και ανακτήθηκε από τους κούρδους απέχει πολύ από την σταθερότητα και την ειρήνη.(RT 19/10/14)
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved