H Κατερίνα Καραγιάννη απαντά για το Οικονομικό Φόρουμ Θράκης
« ΕΟΖ σημαίνει Ανάπτυξη ώστε η Θράκη σε 10 χρόνια να γίνει η Ελβετία της Ελλάδας και των Βαλκανίων»
«Η Θράκη είναι γεωστρατηγικά και πολιτιστικά το πιο σημαντικό κομμάτι της Ευρώπης». Αυτή είναι η θέση του Φόρουμ, με αυτήν πορευόμαστε και με βάσει αυτή θα έχουμε αποτελέσματα.
Δεν επιθυμούμε και πότε δεν θα γίνει, να μπούμε σε διαδικασία συνεχούς σχολιασμού και απολογισμού των κατά καιρούς καχυποψιών διαφόρων ειδών,
που καταθέτουν ανώνυμοι και επώνυμοι ενάντια στις δράσεις του Φόρουμ.
Για κάθε λογικό ον, είναι απαγορευτικό να ξοδεύει ενέργεια σε τέτοιου είδους πικρόχολα σχόλια. Επιβάλλεται όμως να προσφέρει στην μακροπρόθεσμη, συγκροτημένη και αποτελεσματική εργασία.
Όταν ιδρύσαμε το Φόρουμ είχαμε κατά νου, και βεβαίως αυτό είναι μέσα στις προτεραιότητες μας, να υπάρξει μια χρηματοδότηση που δεν θα στηρίζεται σε χορηγίες, αλλά μόνο στην σκληρή δουλειά μας.
Τα στελέχη του Οικονομικού Φόρουμ Θράκης απαρτίζουν μία εξαιρετικά συνεργάσιμη ομάδα, στην οποία ο καθένας από εμάς κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλά, δεν γκρινιάζει, δεν σηκώνει το δάκτυλο σε κανέναν, δεν θεωρεί τον εαυτό του καλύτερο από το διπλανό του και πάνω απ’ όλα δεν σηκώνει το κεφάλι του από την δουλειά που έχει αναλάβει, μέχρι να επέλθει το τελικό αποτέλεσμα.
Επιθυμία όλων μας είναι, όλοι εμείς οι Θρακιώτες να είμαστε ενωμένοι σαν μία γροθιά για έναν μόνο σκοπό και στόχο που δεν είναι άλλος από το κοινό συμφέρον όλων μας και όχι αυτό των λίγων.
Οι ΕΟΖ είναι μια μοναδική ευκαιρία για τη Θράκη και τους κατοίκους της, αν φυσικά οι τελευταίοι δεν θέλουν να χάσουν την αληθινή ανάπτυξη. Όποιος επιθυμεί όλα τα παραπάνω θα πρέπει σήμερα κιόλας να δώσει ένα δυνατό χαστούκι στον εαυτό του,
να αφήσει κατά μέρος την αλλόφρων υπερηφάνειά του, να ξυπνήσει από τον λήθαργο του και με αυτοπεποίθηση, και όχι με φράσεις του τύπου: «ξέρεις ποιος είμαι εγώ», να κερδίσει τη μάχη για τον πραγματικό πολιτισμό και την ανάπτυξη. Μόνο με αυτά τα δυο γίνεται κανείς δυνατός και αποκτά το φυσικό δικαίωμα του να απαιτεί για το καλύτερο. Όχι με λόγια μεγαλόφωνα και απειλητικά.
Η ιδέα για τις ΕΟΖ πήρε σάρκα και οστά, σε μια σύσκεψη πριν 2 χρόνια, όταν αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε γραμμή παραγωγής τοπικών προϊόντων που στο παρελθόν έχουν διαπρέψει με την παρουσία τους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ένα από αυτά είναι το μετάξι Σουφλίου.
Μετά από μία μακρόχρονη, επίπονη και επίμονη εργασία, καταφέραμε να ξεπεράσουμε όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να κατοχυρώσουμε το όνομα «Αρσινόη της Θράκης» στην πρώτη μας κολεξιόν.
Η κυρία Κατερίνα Καραγιάννη, είναι μια εβρίτισσα επιχειρηματίας που ζει στη Γερμανία και είναι πρόεδρος του Οικονομικού forum Θράκης, που έχει σκοπό τη διοργάνωση συνεδρίων και ημερίδων με καλεσμένους προσωπικότητες της οικονομίας και των επιστημών, για
την ενημέρωση και την καλλιέργεια του διαλόγου με κεντρικό θέμα την ανάδειξη των ευκαιριών για την ανάπτυξη της Θράκης. Η πρόσφατη πραγματοποίηση μιας παρόμοιας εκδήλωσης αφορούσε την οργάνωση συζήτησης «στρογγυλή τράπεζας» στη Σαμοθράκη, με κεντρικό ομιλητή τον κ. Γιόζεφ Άκερμαν, πρώην διοικητή της Deutsche Bank, επίτιμο διδάκτορα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας, η Πρόεδρος της Action Aide και του Ελληνικού Κέντρου Πολιτισμού στο Παρίσι Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, ο πρόεδρος των διεθνών βραβείωνGiuseppeSciacca του Βατικανό κ. Μπρούνο Λίμα, ενώ τη συζήτηση διεύθυνε ο γνωστός δημοσιογράφος της Καθημερινής Πάσχος Μανδραβέλης.
Δυστυχώς η εκδήλωση δημιούργησε μια ανεξήγητη ένταση με ανακοινώσεις κομμάτων και του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι αναφέρθησαν με απαξιωτικές εκφράσεις εναντίον του κ. Άκερμαν και των διοργανωτών της εκδήλωσης, αναδεικνύοντας έλλειψη ευγένειας, πολιτισμού και φιλοξενίας.
Η «Μπάλα» πήρε και τους υπόλοιπους καλεσμένους, όπως την κυρία Αλεξάνδρα Μητσοτάκη και τον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, οι οποίοι ενδιαφέρονται για το «γύρισμα» ενός ντοκιμαντέρ που θα συνδέσει τη Σαμοθράκη, την ιστορία της και τις φυσικές ομορφιές της, με το άγαλμα της Νίκης, εντάσσοντας το νησί στον παγκόσμιο χάρτη του πολιτιστικού τουρισμού.
Μέχρι και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Σαμοθράκης κατακρίθηκε για την συμμετοχή του στην εκδήλωση και για τις τιμές που απέδωσε στον Άκερμαν, ως «δέσμιος των αποφάσεων του προηγούμενου δημάρχου». Μετά από αυτά θελήσαμε να δώσουμε το λόγο στην κυρία Κατερίνα Καραγιάννη, ώστε να ακούσουμε και την δική της άποψη για όλη αυτή την κατάσταση που δημιουργήθηκε .
Πληροφορίες απο gatzoli.gr
Υ.Γ
Ρε κάτι σωτήρες...που θέλουν να κάνουν την Θράκη..Ελβετία της Ελλάδας και των Βαλκανίων