Σύντομα Διαθέσιμο!
Η ΕΙΡΗΝΗ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΝΤΟΝΜΠΑΣ : ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΤΕΡΑΤΩΔΙΕΣ

Η ΕΙΡΗΝΗ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΝΤΟΝΜΠΑΣ : ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΤΕΡΑΤΩΔΙΕΣ

Πορφύρης Δ/Σταφυλά Π

Εδώ και περίπου 15  μέρες που έχει υπογραφεί η συμφωνία ανακωχής του Μινσκ ΙΙ, η ειρήνη δεν έφτασε ποτέ στο Ντονμπάς (ετυμολογικά το λεκανοπέδιο της χάρης). Οι επιθέσεις του πυροβολικού συνεχίζονται με όλμους και πυραύλους σε κατοικημένες περιοχές, καταστρέφοντας ζωές, υποδομές και αφήνοντας τα σημάδια του θανάτου σε όλες τις ρωσόφωνες περιοχές. Τα περισσότερα θύματα είναι γυναίκες “εξαφανισμένες” εδώ και εβδομάδες. Βασανίσθηκαν , βιάσθηκαν και πυροβολήθηκαν.



Οι ουκρανικές φασιστικές ομάδες και τα παραστρατιωτικά τάγματα από τον καιρό της υπογραφής της υποτιθέμενης ειρήνης στο ΜΙΝΣΚ ΙΙ, έχουν αναλάβει ακόμα πιο ουσιαστικό και ενεργό ρόλο στην κατατρομοκράτηση του πληθυσμού σε όλο το Donbass . Όλο και πιο τερατώδεις αποδείξεις αναδύονται σιγά σιγά για τα εγκλήματά τους. Μέχρι τώρα έχουν εντοπισθεί 3 μαζικοί τάφοι αμάχων στο Ντονέτσκ, μεταξύ των οποίων και μια έγγυος 8 μηνών η οποία πυροβολήθηκε στο κεφάλι, σύμφωνα και με έκθεση των παρατηρητών του ΟΑΣΕ. Ενώ σοκ προκάλεσε η εύρεση πτώματος γυναίκας σε κανάλι δίπλα σε θέση της ουκρανικής εθνοφρουράς. Της είχαν πολτοποιήσει το κεφάλι και την είχαν βυθίσει με δεμένα τα πόδια σ’ έναν ογκόλιθο.



Οι ομαδικοί τάφοι είναι κοινός τόπος για όλα τα ειδησεογραφικά, οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ δεν μπόρεσαν να αποφύγουν και να καθυστερήσουν άλλο την αυτοψία και φωτογράφιση των μακάβριων ευρημάτων. Τρεις ομαδικοί τάφοι αποκαλύφθηκαν , ο ένας με σώματα αμάχων, ο δεύτερος με αιχμαλώτους της αντίστασης και ο τρίτος με ουκρανούς του τακτικού στρατού. Σε πολλά πτώματα είχαν αφαιρεθεί τα όργανα της κοιλιακής χώρας, προφανώς για προώθηση στους λαθρεμπόρους μοσχευμάτων. Εν τω μεταξύ εγκαινιάστηκε και άλλη τακτική αντιποίνων για τους μαχητές της Νέας Ρωσίας που υποχρεώθηκαν να ανταλλάξουν. Πολλοί είχαν υποστεί το βασανιστήριο της καψίματος των χεριών προκειμένου να αποτυπωθεί στο δέρμα τους το σχέδιο του ναζιστικού συμβόλου της Σβάστικα (newsmail by)



Παρόλο που ο τακτικός Ουκρανικός στρατός αναγκάστηκε λόγω της εκεχειρίας, τυπικά να απομακρυνθεί  από την πρώτη γραμμή του πολέμου, τις θέσεις του παραχώρησε στους εθελοντές νεοναζιστές της ουκρανικής εθνοφρουράς. Από τους τομείς που οι τελευταίοι ελέγχουν, συνεχίζουν τις πολεμικές επιθέσεις, αλλά και τις προκλήσεις των πολιτών, το πλιάτσικο, τις απαγωγές, τις αγριότητες κατά του άμαχου πληθυσμού για να εξισορροπήσουν αυτήν την φαινομενικά στρατιωτική υποχώρηση. Καταγγέλεται ότι νεοφασιστικές ομάδες εισβάλλουν ακόμα και σε χώρους εργασίας  δολοφονώντας δημοσίους υπαλλήλους που εργάζονται για την διοίκηση των Δημοκρατιών της Νέας Ρωσίας αλλά και απλούς εργάτες που στηρίζουν την αυτονόμηση.



Στους πολιτικούς κύκλους της Νέας Ρωσίας γίνονται εκτιμήσεις ότι  ο Ποροσένκο δεν ανεφοδιάζει με όπλα και ανθρώπινο δυναμικό αυτά τα τάγματα θανάτου που τελούν υπό την ομπρέλα της ουκρανικής εθνοφρουράς, παρά ασχολείται με το γενικότερο πολεμικό και επικοινωνιακό σχεδιασμό για την διεθνή στόχευση της Ρωσίας. Αντίθετα, οι πολιτικοί γκάνκστερ και πρωταγωνιστές της Μαιντανοεπανάστασης- Turchinov, Iatseniouk, Nalivaychenko, Parubiy, Timoshenko,LyashkoTiagnibok, αλλά και ο εβραίος ολιγάρχης Kolomoysky – έχουν αναλάβει αυτήν την αποστολή σε άμεση συνεννόηση με την αμερικάνικη πρεσβεία στο Κίεβο (την ονομάζουν Κυβερνείο ).Παράσχουν σε όλα αυτά τα παραστρατιωτικά στοιχεία κάθε είδος εκπαίδευσης, υλικού, εξοπλισμού και οικονομικής ή άλλης απαίτησης.



Επίσης το φαινόμενο του αποκεφαλισμού που έκανε την εμφάνισή του από την αρχή της κρίσης  στην Ουκρανία (σε αποκλειστικότητα είχαμε δημοσιεύσει τον πρώτο αστυνομικό της δύναμης Berkut που είχε αποκεφαλισθεί από τους Μάινταν πριν την πτώση Γιανούκοβιτς) καλά κρατεί. Ακολούθησε η εύρεση της αποκεφαλισμένης σορού του Ιταλού δημοσιογράφου (επίσης δική μας αποκλειστικότητα):  Tώρα το itar tass 23/09/14 και ria novosti, 25/09/14   ομολογούν ότι ανάμεσα στις  σορούς που βρέθηκαν στην περιοχή του ορυχείου Communar στα 60 χλμ από το Donetsk υπάρχουν και ακέφαλα πτώματα.
Οι Μπαντεριστές έχουν ξεκινήσει ένα ανθρωποκυνηγητό για την εξολόθρευση όλων των αντιφασιστών πολιτών, αρχής γενομένης από αυτούς που εκφράζονται δημοσίως μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην πολύπαθη  πόλη του Ντονέτσκ, που πριν από μέρες μπάντα φασιστών ξυλοκόπησε έως θανάτου 15χρονη κοπέλα επειδή το κινητό της  είχε φόντο τη σημαία της Νovorossia, κάνει περιπολίες το νεοναζιστικό τάγμα  “Aydar” .Μέλη του ευθύνονται για τον τραγικό θάνατο της 21χρονης Janu Cherenevu διαχειρίστριας σελίδας VKontakte (ρωσική έκδοση του facebook) .



Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν λεπτομέρειες της τραγωδίας. Στις 17 του μήνα έγινε διάρρηξη στο σπίτι της κοπέλας και από τότε χάθηκαν τα ίχνη της. Στις 24 Σεπτεμβρίου βρέθηκε το πτώμα της στο ποτάμι Seversky .
Σύμφωνα με πηγές, οι Ουκρανοί έχουν εισβάλλει σε όλη τη Νοβορόσια για να καταπολεμήσουν κάθε  μορφή  αυτο-οργάνωσης των πολιτών: τα θύματα δεν είναι μόνο τα μέλη των πολιτικών οργανώσεων, αλλά και όλα τα  άτομα που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο. Έκθεση από την Kramatorskaya , αναφέρει ότι νεοναζιστικές ομάδες απήγαγαν ακόμα και εκείνους που απλά συμμετείχαν στη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας ενώ φτιάχνουν  λίστες για τα άτομα που πρέπει να “εξαφανισθούν”(antifaschist.com). Και πραγματικά υπάρχουν αυτή τη στιγμή δεκάδες πολίτες των οποίων αγνοείται η τύχη.
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved