Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
"ΑΝ Ο ΛΟΡΔΟΣ ΕΛΓΙΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ, ΤΩΡΑ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΚΕΜΠΑΠΤΖΙΔΙΚΟΥ"!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΓΛΕΖΑΚΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΟΥΚΕΣ!!!

"ΑΝ Ο ΛΟΡΔΟΣ ΕΛΓΙΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ, ΤΩΡΑ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΚΕΜΠΑΠΤΖΙΔΙΚΟΥ"!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΓΛΕΖΑΚΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΟΥΚΕΣ!!!

Ενα κείμενο που στάζει χολή για το αίτημα των Ελλήνων περί επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα, αλλά και για την Αμάλ Κλούνεϊ και την πρόσφατή επίσκεψή της δημοσίευσε η εφημερίδα Telegraph. Mε προκλήσεις, συμπεράσματα αυθαίρετα και προβοκατόρικα και επιθέσεις, ο δημοσιογράφος Τζέρεμι Πάξμαν ανοίγει ακόμη περισσότερο το σχεδόν πολεμικό μέτωπο αρθρογραφίας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Γράφει μάλιστα, ήδη στο εισαγωγικό σημείωμα, ότι αν ο λόρδος Ελγιν δεν είχε αρπάξει τα Γλυπτά, τώρα μπορεί να βρίσκονταν στα θεμέλια ενός κεμπαπτζίδικου στην Αθήνα! Αναφερόμενος στην Αμάλ Κλούνεϊ, την εντάσσει σε μια σειρά προσωπικότητων, αναφέροντας τη Μελίνα Μερκούρη, τη Νάνα Μούσχουρη και τον Ντέμη Ρούσσο, που απαιτούν την επιστροφή των Γλυπτών. Σε όλους αυτούς αποδίδει ένα χαρακτηριστικό: «Ήταν υπέροχα ντυμένοι...».

Ο δημοσιογράφος αναφέρεται στην επίσκεψη της Αμάλ και των συνεργατών της στο Μουσείο της Ακρόπολης, γράφοντας: «Οι ελληνικές Αρχές τούς ξενάγησαν στο υπέροχο νεό μουσείο, για το οποίο η χώρα ξόδεψε εκατομμύρια που δεν έχει. Είναι προφανώς ένα υπέροχο μουσείο. Μοναδικό ανάμεσα στα άλλα μουσεία, με στόχο να δείξει όχι μόνο όσα κατέχει, αλλά κυρίως όσα δεν κατέχει. Το πιο σημαντικό πράγμα που δεν κατέχει είναι τα Γλυπτά του Παρθενώνα που εκτίθενται τώρα στο Βρετανικό Μουσείο».

Και συνεχίζει το άρθρο: «Φυσικά -αφού θα πληρωθεί στο κάτω κάτω της γραφής από τους Ελληνες- η Αμάλ είπε στους δημοσιογράφους ότι είναι δίκαιο το αίτημά τους για την επιστροφή των Γλυπτών».

Η Telegraph συνεχίζει με εμπρηστικό ύφος: «Το σύγχρονο επιχείρημα είναι πραγματικά πολιτικό -ο φτωχός μεσογειακός πολιτισμός απαιτεί αποκατάσταση από την ιμπεριαλιστική δύναμη. Η Ελλάδα απέχει από την κόσμο της αρχαίας Αθήνας, της πατρίδας του Σωκράτη, του Πλάτωνα και των ιδρυτών της σύγχρονης σκέψης».
Δημοσκόπηση
:
 
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved