Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
Η πρώτη μουσουλμάνα Υπουργός στην Σουηδία (και στο υπουργείο παιδείας)

Η πρώτη μουσουλμάνα Υπουργός στην Σουηδία (και στο υπουργείο παιδείας)

Η 27χρονη, Άιντα Χατζιαλίκ (Aida Hadzialic), είναι η νέα Υπουργός Παιδείας της Σουηδίας και η πρώτη μουσουλμάνα που αναλαμβάνει χαρτοφυλάκιο στη χώρα.

Το 2013 μπήκε στη λίστα με τους 100 πιο σημαντικούς πολίτες της Σουηδίας, καταλαμβάνοντας, μάλιστα την, 10η θέση. Την επέλεξαν από την κυβέρνηση των Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων της Σουηδίας, που αποτελείται από 12 άντρες και 12 γυναίκες Υπουργούς.

Η Άιντα γεννήθηκε το 1987 στην πόλη Foča της Βοσνίας και ακολούθησε τους γονείς της στη Σουηδία. Η οικογένεια της εγκατέλειψε την Βοσνία λόγω του εμφυλίου πολέμου του 1992, όταν 200.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και χιλιάδες ξεριζώθηκαν, αναζητώντας ένα νέο μέλλον σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη σαν πρόσφυγες.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου που κράτησε 43 μήνες, 2 εκατομμύρια συνολικά πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Η Σουηδία άνοιξε, στις αρχές της δεκαετίας του ’90, τα σύνορα της για να δεχθεί τους πρόσφυγες.

Το 15% του πληθυσμού της Σουηδίας έχει ξένη καταγωγή, ενώ οι Μουσουλμάνοι είναι περίπου 500.000 επί του συνόλου του πληθυσμού της χώρας.
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved