Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
Προκαλεί το Ψευδοκράτος: Εκδίωξαν Έλληνες εκπαιδευτικούς από σχολείο στα Κατεχόμενα!

Προκαλεί το Ψευδοκράτος: Εκδίωξαν Έλληνες εκπαιδευτικούς από σχολείο στα Κατεχόμενα!

Δεν πέρασαν λίγες εβδομάδες από τότε που η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και οι κατοχικές αρχές εκδίωξαν καθηγήτρια του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου και τον Διευθυντή του σχολείου.

Η εκδίωξη των δύο προσώπων που ήταν υπεύθυνοι για την διαπαιδαγώγηση των εγκλωβισμένων Ελληνοκύπριων του Ριζοκαρπάσου έγινε χωρίς να δοθεί η οποιαδήποτε εξήγηση για τους λόγους της απομάκρυνσης τους.

Σύμφωνα με το ΑΝΤ1 Κύπρου, δεν είναι καινούργιο φαινόμενο αυτό. Χωρίς καμία εξήγηση, εκπαιδευτικοί εκδιώκονται από τα κατεχόμενα σχολεία αυθαίρετα, οποιαδήποτε στιγμή, με ένα απλό τελεσίγραφο μέσω της UNFICYP.

Εντείνονται οι προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα. Την υπόθεση χειρίζεται τόσο το Υπουργείο Εξωτερικών όσο και το Υπουργείου Παιδείας.

Από την πλευρά του το Υπουργείο Εξωτερικών έχει προβεί σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα τόσο προς τα UNFICYP όσο και την UNESCO.

Tο Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται στο στάδιο της εξεύρεσης αντικαταστάτη για τους δύο εκπαιδευτικούς, ενώ χρέη Διευθυντή έχει αναλάβει ένας από τους άλλους καθηγητές στο Γυμνάσιο ο οποίος ορίστηκε από το Υπουργείο.
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved