Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
Αναφορά του απαγορευμένου όρου «Βόρειος Ήπειρος» σε κυβερνητική ιστοσελίδα. Οι Αλβανοί απαιτούν την απόσυρσή της.

Αναφορά του απαγορευμένου όρου «Βόρειος Ήπειρος» σε κυβερνητική ιστοσελίδα. Οι Αλβανοί απαιτούν την απόσυρσή της.

Την ώρα που ο σημερινός ΥΠ.ΕΞ αλλά και όσοι άλλοι υπηρέτησαν στο ίδιο πόστο τα τελευταία χρόνια αποφεύγουν την χρήση του όρου "Βόρειος Ήπειρος" όπως ο διάολος το λιβάνι, η επίσημη ιστοσελίδα του προέδρου της Δημοκρατίας ακολουθεί άλλη γραμμή.

Διαβάζοντας την ενημέρωση τύπου σχετικά με την επίσκεψη της Χιμαραίας Ερμιόνης Μπρίγκου στον Κάρολο Παπούλια, είδαμε να αναφέρετε η φράση Βόρειος Ήπειρος. Συγκεκριμένα η φράση απ' την ιστοσελίδα αναφέρει ως τόπο καταγωγής της κας Μπρίγκου «από τη Χειμάρα της Βορείου Ηπείρου». Σε αντίστοιχη ενημέρωση ,το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποφεύγει να κάνει το ίδιο και αναφέρει ως τόπο καταγωγής την Χιμάρα δίχως τον επίμαχο όρο.

Πριν από λίγο καιρό είδαμε τον Έλληνα πρόξενο στην Κορυτσά να κατηγορείται για την χρήση του απαγορευμένου αυτού όρου απ' τους ανωτέρους του και να απολογείται στα δικαστήρια.

Όλες αυτές οι σεμνοτυφίες και τα ταμπού ορισμένων Ελλήνων πολιτικών συμβαίνουν σε μια εποχή που η Αλβανία δεν δείχνει ίχνος σεβασμού στην Ελλάδα και μιλά ορθάνοιχτα για Τσαμουρία και ελληνικά εδάφη που τις ανήκουν.

Ακολουθεί το άρθρο με την Αλβανική παρέμβαση όπως αναπαράγεται σε όλα τα μεγάλα αλβανικά μέσα.

Αλβανία προς Ελλάδα: «Αφαιρέστε τον όρο Βόρειος Ήπειρος απ' την σελίδα της προεδρίας»

Άρθρο που δημοσιεύσαμε στην σελίδα μας την περασμένη Πέμπτη με τίτλο "Αναφορά του απαγορευμένου όρου «Βόρειος Ήπειρος» σε κυβερνητική ιστοσελίδα", πυροδότησε σειρά αντιδράσεων στην Αλβανία με αποτέλεσμα να παρέμβει ο γενικός γραμματέας του υπουργείο εξωτερικών.

Ο Κυριάκο Κύρκο επιχείρησε να υποβαθμίσει τα επεισόδια στην Δερβιτσάνη, λέγοντας ότι επρόκειτο περί μεμονωμένου περιστατικού, το οποίο και καταδίκασε και, περνώντας στην αντεπίθεση, αντί να απολογηθεί για το γεγονός ότι η αλβανική κυβέρνηση δεν αποδοκίμασε καν το λάβαρο με τον χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας», που καλύπτει την Ήπειρο μέχρι την Θεσπρωτία, την Δυτική Μακεδονία και την Κέρκυρα, με θρασύτητα εξέφρασε την... ενόχληση της κυβέρνησης του για την αναφορά στην ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας του όρου «Βόρεια Ήπειρος».

Ο Αλβανός αξιωματούχος ζήτησε την άμεση αφαίρεση του προσδιορισμού αυτού από την ιστοσελίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι ο όρος χρησιμοποιείται συχνά από αντιαλβανικούς κύκλους, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα και προσωπικά ο κ. Παπούλιας έχουν αποδεχτεί πλήρως τον σεβασμό των συνόρων στην περιοχή.

Μέχρι στιγμής η λέξη Βόρειος Ήπειρος παραμένει στην ιστοσελίδα του προέδρου της δημοκρατίας. Προτείνουμε να αρχίσει η αλβανική πλευρά με την διαγραφή του όρου τσαμουριά απ' τα πρακτικά της βουλής και απο τις κυβερνητικές της ιστοσελίδες για να δώσει το καλό παράδειγμα.
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved