Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
Η αδιαφορία της Ελλάδας στην αλβανική πρόκληση

Η αδιαφορία της Ελλάδας στην αλβανική πρόκληση

Ποια ήταν η ελληνική απάντηση στην απροκάλυπτα εχθρική ενέργεια των Αλβανών; Ένα απλό “σφάλμα” η διεκδίκηση ελληνικών εδαφών για τον κ.Βενιζέλο…

Είναι δυνατόν να μη έγινε αντιληπτό στην ελληνική κυβέρνηση, ότι στο σερβικό γήπεδο η σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» εικόνιζε ως αλβανικά εδάφη και τμήματα της ελληνικής επικράτειας; Πρόκειται για ενέργεια υιοθετηθείσα από την αλβανική κυβέρνηση, αν όχι καθοδηγούμενη λόγω της εμπλοκής και του -Αμερικανού πολίτη- αδελφού τού πρωθυπουργού κ. Έντι Ράμα.

Ποια ήταν η ελληνική απάντηση στην απροκάλυπτα εχθρική ενέργεια των Αλβανών; Δήλωσε ο κ. Βενιζέλος: «Όποιος αντιστρέφει τα αθλητικά γεγονότα σφάλλει». Ένα απλό σφάλμα είναι δηλαδή η διεκδίκηση ελληνικών εδαφών. Αυτό είδε ο κ. υπουργός. Αλλ’ έστω, και ως σφάλμα, ποιος είναι ο κολασμός;

Είναι αναντίρρητο, πως η Δύση ενισχύει την Αλβανία, όπως και κάθε χώρα στα Βαλκάνια που έχει μουσουλμανικό στοιχείο. Πολλές φορές εξήγησα τους λόγους.

Προκειμένου όμως να γίνουμε αρεστοί στην Δύση, ή να μη την δυσαρεστήσουμε, πρέπει να κάνει το ΥΠΕΞ ότι δεν καταλαβαίνει, ή όντως δεν καταλαβαίνει;

Προφανώς, έχει λησμονηθεί πως δεν έχουμε υπογράψει ακόμη με τους Αλβανούς Συνθήκη Ειρήνης. Αυτό σημαίνει πως τυπικώς και ουσιαστικώς εξακολουθεί να ισχύει το «εμπόλεμο». Άρα πρόκειται περί εχθρικού κράτους. Φοβούμαι, πως ελάχιστοι Έλληνες γνωρίζουν πως στα βορειοηπειρωτικά βουνά δεν πολεμήσαμε μόνον εναντίον των Ιταλών, αλλά και των Αλβανών. Δύο αλβανικά συντάγματα συνέπραξαν με τους Ιταλούς. Αν δεν ήταν εχθρική χώρα, για ποιο λόγο πρέπει να υπογραφεί Συνθήκη Ειρήνης;

Για αποφόρτιση της απογοήτευσης που νιώθει κάθε Έλληνας από την αναιμική αντιμετώπιση εχθρικών ενεργειών σε βάρος μας, από όλους τους γείτονες, θα αναφερθώ στο διασκεδαστικό σύνθημα που υπήρχε κάτω από την σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας»: ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ!

Μετά τους Σλάβους των Σκοπίων που όψιμα ανακάλυψαν ότι έχουν αρχαία καταγωγή, έχουμε τώρα και τους Αλβανούς που κι αυτοί θέλουν… αρχαίους προγόνους, τους Ιλλυριούς.

Πέραν του ότι οι Ιλλυριοί όπως και οι Θράκες, ήσαν συγγενή ελληνική φύλα και πέραν του ότι αφομοιώθηκαν πολύ ενωρίς, ώστε είχαν την ίδια θεολογία, την ίδια ονοματολογία, έχοντας την ίδια μακρινή καταγωγή, ο γενάρχης Ιλλυριός ήταν βασιλόπουλο από την Θήβα, γιος του βασιλιά Κάδμου και της βασίλισσας Αρμονίας.

Να σημειώσουμε, ότι στα χρόνια της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, για πρώτη φορά καταγράφεται ιστορικά ένα -εχθρικό- έθνος με την ονομασία Αλβανοί, και με τη χώρα τους να βρίσκεται στη δυτική όχθη της Κασπίας. (Αρριανός).

* Τις ίδιες αναφορές συναντάμε στον Πλούταρχο, τον Στράβωνα, τον Κλαύδιο Πτολεμαίο, τον Διόδωρο το Σικελιώτη, τον Διονύσιο τον περιηγητή, καθώς και τον Στέφανο Βυζάντιο.

* Λίγο αργότερα, με την παρακμή της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και την ανάδειξη του Βυζαντίου, το ίδιο έθνος εμφανίζεται μακριά από την κοιτίδα του στην περιοχή του Καυκάσου, φτάνοντας μέχρι την καρδιά του Βυζαντίου.

* Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα φυλών που προέρχεται από την ασιατική Αλβανία, το σημερινό Dagestan.

* Η πρώτη κάθοδός τους γίνεται σταδιακά με κατάληξη νότια του Δούναβη, ενώ στη συνέχεια εγκαθίστανται μόνιμα στην Παννονία και την Παιονία.

* Η ονομασία Αλβανοί και Αλβανία παγιώθηκε πολύ αργότερα με αναφορές από την Άννα Κομνηνή καθώς και άλλους βυζαντινούς ιστορικούς.

Τέτοιου είδους «αυτόχθονες» και απόγονοι των Ιλλυριών είναι οι Αλβανοί. Φαίνεται όμως, πως κι αυτοί -όπως οι Σλάβοι των Σκοπίων- ντρέπονται για την καταγωγή τους και αναζητούν άλλη ταυτότητα. Μ’ αυτούς έχουμε να κάνουμε.

Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved