Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
"NATIONAL GEOGRAPHIC": Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΥ, Η ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ." Ο ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΙΣΟΥΡΙ, ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ Ο ΤΑΦΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ.

"NATIONAL GEOGRAPHIC": Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΥ, Η ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ." Ο ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΙΣΟΥΡΙ, ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ Ο ΤΑΦΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ.

- Ο τάφος της Αμφίπολης ανήκει σε γυναίκα πιστεύει ο Ιαν Γουόρθνιγκτον, κλασσικός μελετητής στο Πανεπιστήμιο του Μισούρι

- Είτε είναι η Ρωξάνη, σύζυγος του Μεγάλου Αλεξάνδρου είτε η Ολυμπιάδα, η μητέρα του

Ο παγκόσμιος θαυμασμός και η αγωνία για το ποιός είναι θαμμένος στην τάφο της Αμφίπολης

συνεχίζονται και όλοι περιμένουν από την.... Περσεφόνη που αποκαλύφθηκε την περασμένη Πέμπτη να δώσει απαντήσεις.

Το National Geographic πιστεύει ακράδαντα πως είναι εκείνη που θα δώσει τις απαντήσεις για το ποιος είναι ο ένοικος του τύμβου Καστά. «Η Βασίλισσα του κάτω κόσμου ρίχνει νέο φως στον ελληνικό τάφο» είναι ο τίτλος του άρθρου για την Αμφίπολη. Σύμφωνα με τον συντάκτη του κειμένου «το μωσαϊκό κρατά το κλειδί για τη λύση του μυστηρίου: ποιος θάφτηκε στο τεράστιο ανάχωμα;».

Click4more: Αμφίπολη: "Αν ο τάφος είναι τελικά ρωμαϊκός θα είναι το τελειωτικό χτύπημα για τους Έλληνες!"

Το National Geographic φιλοξενεί την άποψη του Ιαν Γουόρθνιγκτον, κλασσικού μελετητή του πανεπιστημίου του Μισσούρι. Ο Γουόρθνιγκτον πιστεύει πως στον τάφο της Αμφίπολης είναι θαμμένη μια γυναίκα. Απλά δεν ξέρει ποια είναι αυτή...

Στηρίζει την άποψή του στο γεγονός πως το ψηφιδωτό που ανακαλύφθηκε στον τρίτο θάλαμο παρουσιάζει μια γυναίκα, την Περσεφόνη κόρη του Δία και της Δήμητρας, που οδηγείται στον Κάτω Κόσμο.

«Αν αυτό αποδειχθεί ο τάφος είναι πιθανό να φιλοξενεί την Ρωξάνη, σύζυγο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ή την μητέρα του Ολυμπιάδα. Και οι δύο γυναίκες καταδικάστηκαν σε θάνατο από έναν εκ των στρατηγών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τον Κάσσανδρο, καθώς εκείνος εξασφάλιζε το θρόνο της αρχαίας Μακεδονίας», αναφέρει ο Γουόρθνιγκτον.

Το θέμα φυσικά είναι, ποια από τις δυο είναι. «Κλασικά κείμενα που διασώζονται αναφέρουν ότι ο Κάσσανδρος δολοφόνησε τη Ρωξάνη και το γιο της στην Αμφίπολη το 310 π.Χ., οπότε είναι πολύ πιθανό ότι θα μπορούσε να βρίσκεται στον τάφο της Αμφίπολης».

Από την άλλη, υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν έντονα προς την Ολυμπιάδα. «Ο Αλέξανδρος είχε σκοπό να ανακηρύξει τη μητέρα του θεά, όπως η γυναικεία θεότητα στο άρμα του Άδη. Επιπλέον, η Ολυμπιάδα συνέχισε να κατέχει σημαντική πολιτική δύναμη, ακόμη και μετά το θάνατο του Αλεξάνδρου. Παρόλο που δολοφονήθηκε από τον Κάσσανδρο και τους συμμάχους του θα μπορούσε να τιμηθεί με έναν τέτοιο τάφο», πρόσθεσε από την πλευρά του ο Φίλιπ Φρίμαν, καθηγητής κλασσικών σπουδών στο κολέγιο Λούθερ της Αϊόβα.

Πηγή: National Geographic
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved