Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
Φούλ για ναυτικό επεισόδιο στην Κύπρο οι Τούρκοι!

Φούλ για ναυτικό επεισόδιο στην Κύπρο οι Τούρκοι!

Οι Τούρκοι εξέδωσαν NAVTEX για έρευνες στην Κύπρο

Με ανησυχία παρακολουθεί η Άγκυρα τις εργασίες έρευνας της κυπριακής κυβέρνησης,  για την εξερεύνηση  υδρογονανθράκων εντός της κυπριακής ΑΟΖ, όπως ανέφερε από χθές το pentapostagma.gr  .

«Περιμένουμε από την κυπριακή  πλευρά να σταματήσει να συμπεριφέρεται σαν να είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης των κοιτασμάτων του Νησιού, να τερματίσει τις μονομερείς δραστηριότητες έρευνας και να υιοθετήσει την αντίληψη δημιουργίας ενός νέου συνεταιρισμού», ανακοίνωσε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, προκαλώντας ως συνήθως για λάβει  μεγάλο μερίδιο στην έρευνα υδρογονανθράκων  στην Κύπρο.

Η Τουρκία λοιπόν δεν άργησε να κινηθεί  μετά την αποστολή του ιταμού τελεσιγράφου, που απέστειλε στην κυπριακή κυβέρνηση, απαιτώντας συνεκμετάλλευση στα κοιτάσματα  «εδώ και τώρα».

Συγκεκριμένα , εξέδωσε NAVTEX και από τις 20 Οκτωβρίου στην θαλάσσια περιοχή από την κατεχόμενη Αμμόχωστο, έως την περιοχή της Λάρνακας,  θα πραγματοποιηθούν έρευνες από το ερευνητικό σκάφος «Barbaros». Ταυτόχρονα , αποστέλλει μοίρα μονάδων επιφανείας στην ανατολική Μεσόγειο για την εκπλήρωση της αποστολής MEDITERRANEAN SHIELD, οι οποίες θα πλέουν όντας δίπλα  στο τουρκικό ερευνητικό σκάφος .

H θαλάσσια περιοχή που έχει δεσμεύσει η Τουρκία, εκτείνεται νότια στα τεμάχια 2, 3 και μέρους του τεμαχίου 9.

Το τουρκικό γενικό επιτελείο ανακοίνωσε ότι η Κορβέτα  TCG Mızrak και η κορβέτα TCG Bafra παρακολουθούν τις δραστηριότητες του γεωτρύπανου SAIPEM-10000 υπό σημαία Μπαχάμας που πραγματοποιεί «δήθεν» έρευνα πετρελαίου και φυσικού αερίου και γεωτρήσεων, εντός της κυπριακής ΑΟΖ.  

Όπως γίνεται κατανοητό πάμε φούλ για επεισόδιο στην περιοχή και ότι προκύψει. Είναι πολύ πιθανή η ένταση τις επόμενες ημέρες μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας.

Υπενθυμίζουμε ότι το ρωσικό βαρύ αντιτορπιλικό ASW (BOD) της Βορείου Στόλου, «Αντιναύαρχος Kulakov», κατά τη διάρκεια της περιοδείας στην Μεσόγειο Θάλασσα ,  βρίσκεται ήδη στο λιμάνι της Λεμεσού (Κύπρος) , για «περιοδεία». Κάτι ξέρουν πιθανόν παραπάνω οι ρώσοι και γυροφέρνουν από την μία μεριά του Αιγαίου  με το καταδρομικό Moskva και από την άλλη πλευρά  με το ανθυποβρυχιακό πλοίο.

Το ρωσικό ανθυποβρυχιακό πλοίο αναμένεται να παραμείνει στο λιμάνι της Λεμεσού μέχρι τις 7 Οκτωβρίου, μέχρι νεωτέρας διαταγής .

Τονίζεται ότι  Αίγυπτος υπέγραψε πρόσφατα την προμήθεια πυραύλων S-300, και μαχητικών αεροσκαφών Mig -35 , όντας σε συμφωνία με την Κύπρο για το ζήτημα των υδρογονανθράκων. Ο Στρατάρχης Αλ-Σίσι βλέπει «φουρτούνες» στην περιοχή και εξοπλίζεται και ορθώς πράττει.

Η  κυπριακή κυβέρνηση έως σήμερα ακολούθησε ένα ειδικά σχέδιο σε συνεργασία με τις ΗΠΑ . Στη βάση του σχεδίου αυτού, η Λευκωσία κινήθηκε προσεκτικά στον τομέα των υδρογονανθράκων, όλο αυτό το διάστημα . Ωστόσο από εδώ και πέρα το παιγνίδι « αγριεύει» και πρέπει η Λευκωσία, να εκμεταλλευτεί την συμμαχία της με το Ισραήλ  και την Αίγυπτο, για να ξεπεράσει το τουρκικό σκόπελο  .

Δεν πρέπει όμως σε καμία περίπτωση η Κύπρος να ενδώσει σε οποιαδήποτε παράλογη απαίτηση της Άγκυρας, για αυτό απαιτείται αγαστή συνεργασία  με την Αθήνα. Αλλιώς θα υποστούμε μία ακόμη ήττα που θα βάλει ταφόπλακα στην δυνατότητα ανάνηψης της κυπριακής  οικονομίας από τα δυσβάστακτα δάνεια  και το θανάσιμο εναγκαλισμό του ΔΝΤ.

Για του λόγου αληθές παρατίθενται  οι NAVTEX

TURNHOS – NAVIGATIONAL WARNING NUMBER :    765

NAVTEX    – NAVIGATIONAL WARNING NUMBER  :   765/14

MEDITERRANEAN SEA

1) SEISMIC SURVEY, BY BARBAROS HAYREDDİN PAŞA, M/V BRAVO SUPPORTER AND M/V DEEP SUPPORTER, FROM 20 OCT TO 30 DEC 14, IN AREA BOUNDED BY;

35 12.15N,034 48.85E

34 41.35N,034 47.95E

34 28.00N,033 50.00E

34 08.00N,033 50.00E

34 05.00N,033 10.00E

34 22.00N,033 10.00E

34 45.00N,034 13.00E

6 NM BERTH REQUESTED.

2) CANCEL 743/14 ON 20 OCT 14.

TURNHOS – NAVIGATIONAL WARNING NUMBER  : 535

NAVTEX    – NAVIGATIONAL WARNING NUMBER  : 535/14

MEDITERRANEAN SEA

TURKISH UNITS PARTICIPATING OPERATION MEDITERRANEAN SHIELD IN THE EASTERN MEDITERRANEAN ARE CONDUCTING MARITIME SECURITY OPERATIONS TO PROVIDE FOR THE SAFE AND SECURE MOVEMENT OF VESSELS AT SEA AND TO DETER TERRORISM. IF CONTACTED BY TURKISH UNITS YOUR COOPERATION AND ASSISTANCE IN ANSWERING QUESTIONS WOULD BE VERY MUCH APPRECIATED. PLEASE REPORT ANY SUSPICIOUS ACTIVITY OR INFORMATION TO TURKISH WARSHIPS OR TO THE TURKISH NAVAL FORCES COMMAND OPERATION  CENTRE 00 90 312 4032222 / 00 90 312 4176260 OR EMAIL TO DENKOM(DOT)HAREKATMRK(AT)DZKK(DOT)TSK(DOT)TR. HELP US TO HELP YOU. THANK YOU.CAUTION ADVISED.

Πληροφορίες από shodb.gov.tr και trt.net.tr
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved