Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Συνελήφθη από την αστυνομία και θα οδηγηθεί στο δικαστήριο ιεροκήρυκας για «διατάραξη δημόσιας τάξης», επειδή σύγκρινε τον Χριστό με τον Μωάμεθ!

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Tρίτη 7 Οκτωβρίου 2014, 21:00
Κατηγορία: Χριστιανισμός
Ο Mike Overd, πρώην αλεξιπτωτιστής και νυν «ευαγγελιστής δρόμου», διώκεται στη Βρετανία για υποτιθέμενη «θρησκευτική διατάραξη της δημόσιας τάξης».

Ο Overd, τον οποίον υπερασπίζεται το Χριστιανικό Νομικό Κέντρο, κατηγορείται εξαιτίας μιας καταγγελίας που έγινε στην αστυνομία του Taunton, ότι έκανε δημόσια μια σύγκριση ανάμεσα στην τέλεια ζωή του Ιησού και την ζωή του προφήτη του Ισλάμ, Μωάμεθ.

Η αστυνομία έχει ενημερώσει τον πρώην αλεξιπτωτιστή ότι η Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος σκοπεύει να του απευθύνει τρεις κατηγορίες, σύμφωνα με το άρθρο 5 του νόμου περί Δημόσιας Τάξης.

Αξιωματικός της αστυνομίας του Τόντον έδωσε πρόσφατα μια συνέντευξη στην τηλεόραση του BBC και σε μια τοπική εφημερίδα, προτρέποντας τους κατοίκους να βιντεοσκοπήσουν το κήρυγμα του ευαγγελιστή, καθώς προβλήθηκε ο ισχυρισμός ότι το κήρυγμα Overd "προκαλεί προσβολή".

Ο αξιωματικός ζήτησε επίσης από τοπικούς εμπόρους να βιντεοσκοπήσουν και αυτοί τον Overd αν πιστεύουν ότι κηρύττει "προσβλητικά".

Ο Overd επιμένει ότι, όταν έκανε μια σύγκριση ανάμεσα στην τέλεια ζωή του Ιησού Χριστού και την ζωή που είχε ο Μωάμεθ, δεν μιλούσε με «μίσος».

«Ήταν μια απλή σύγκριση και στηριζόταν στην πραγματικότητα. Ο Μωάμεθ είχε παντρευτεί ένα 9χρονο κορίτσι. Δεν έχω καθόλου μέσα μου μίσος κατά των μουσουλμάνων και μόνο κηρύττω την αλήθεια του ευαγγελίου. Πρόσφατα ένας μουσουλμάνος άνδρας ήρθε να με  υπερασπιστεί, όταν κήρυττα και ένας ντόπιος καταστηματάρχης άρχισε να μου φωνάζει».

«Ο μουσουλμάνος αυτός δεν αισθάνθηκε προσβολή, επειδή είπε ότι ήξερε ότι απλώς κήρυττα αυτό που πίστευα και συμφώνησε ότι δεν υπήρχε κανένα μίσος μέσα μου. Έχω καταγράψει αυτό το περιστατικό σε βίντεο και έχω επίσης το βίντεο ως απόδειξη των περιστατικών που με οδήγησαν σε αυτή την επικείμενη δίωξη», είπε ο Overd.

Ο Overd θα δικαστεί πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.
Μοιραστείτε το άρθρο!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
:
 
Σαν Σήμερα (4 Ιανουαρίου)
  • 1818: Αποκεφαλίζεται στην Χίο από τους Τούρκους ο νεομάρτυρας Ονούφριος.
  • 1941: Ελληνικά αντιτορπιλικά βομβαρδίζουν τις ιταλικές θέσεις στα Δουκάτα της Βορείου Ηπείρου.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved