Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
Ρατσιστική και η λέξη «αναπηρία» για τα Πανεπιστήμια στις ΗΠΑ!

Ρατσιστική και η λέξη «αναπηρία» για τα Πανεπιστήμια στις ΗΠΑ!

Πινακίδες με σχετική σήμανση θα αντικατασταθούν στο όνομα της πολιτικής ορθότητας…

Πανεπιστήμια στη Νέα Υόρκη αναμένεται να αντικαταστήσουν τις πινακίδες που απεικονίζουν ανθρωπάκι σε αναπηρικό καροτσάκι και χρησιμοποιούνται κυρίως για την σήμανση θέσεων παρκαρίσματος που απευθύνονται σε άτομα με κινητικά προβλήματα. Ο λόγος; Μα γιατί είναι ρατσιστικές!

Το σχέδιο αντικατάστασης, το οποίο θα ξεκινήσει το επόμενο καλοκαίρι, επιτάσσει την αλλαγή των πινακίδων σε 64 Πανεπιστήμια της Νέας Υόρκης, με νέες που θα επικεντρώνουν περισσότερο στον άνθρωπο και όχι στην αναπηρία τους… Τώρα τι ακριβώς εννοούν άγνωστο… Ίσως βάλουν τις φωτογραφίες των ατόμων με ειδικές ικανότητες…

«Η λέξη ανάπηρος υποννοεί ότι κάτι δεν πάει καλά με το άτομο. Πρόκειται για υποτιμητικό όρο», ανέφερε ο αντιπρόεδρος των σπουδαστικών συλλόγων σε Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.


Ε.Μ.
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved