Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
Αποφασισμένοι οι Κούρδοι! Τι σημαίνει αυτό για την Τουρκία;

Αποφασισμένοι οι Κούρδοι! Τι σημαίνει αυτό για την Τουρκία;

Όλο και λιγοστεύουν οι μέρες αφθονίας για το σημερινό κράτος που λέγεται Τουρκία. Η απόφαση της Άγκυρας να παίξει σε διπλό ταμπλό, ανακοινώνοντας από την μία στρατιωτική συμμετοχή κατά των ισλαμιστών, ενώ από την άλλη τους εξοπλίζει και τους υποστηρίζει, προκειμένου να πέσει μετά σφαγών η πόλη Κομπάνι και να εξουδετερωθεί η κουρδική οντότητα στην Συρία, ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου εντός τουρκικής επικράτειας.

Μπαρουτοκαπνισμένοι Κούρδοι «κατακτούν» πόλεις μέσα στην Τουρκία, βάζοντας φωτιά σε αγάλματα του Κεμάλ Ατατούρκ, σύμβολο της τουρκικής βαρβαρότητας, μετά και από τις δολοφονίες δεκάδων άοπλων διαδηλωτών.

Η Άγκυρα κατά τα φαινόμενα επιδιώκει να αποδυναμωθεί πρώτα το κουρδικό στοιχείο στην Συρία (το ίδιο ισχύει προφανώς και για το Ιράκ) και εν συνεχεία να συμμετέχει στην στρατιωτική επιχείρηση των παγκοσμιοποιητών της Δύσης στην Μέση Ανατολή, με απώτερο στόχο όμως την ανατροπή του Άσαντ και την σαφή επιρροή σε πιθανό σουνιτικό κρατίδιο ή αυτόνομη περιοχή, που ευελπιστούν να δημιουργηθεί βάσει ευρύτερων σχεδιασμών στα σύρο-ιρακινά σύνορα.

Δεν γνωρίζουμε αν η Δύση συμφωνεί 100% με αυτό το εγχείρημα, έχοντας αφενός σε πρώτη φάση ανάγκη την Τουρκία σε σχέση με την επιχείρηση στην Μέση Ανατολή, και επιθυμώντας αφετέρου επίσης την ανατροπή Άσαντ. Πάντως μέχρι στιγμής παρακολουθεί και αυτή άπραγη την ισλαμιστική επέλαση στο Κομπάνι. Ενδεχόμενα βέβαια Η.Π.Α. και σύμμαχοι επιδιώκουν, εκτός των άλλων, να τονίσουν ακόμα περισσότερο στην κοινή γνώμη την ανάγκη ανάπτυξης νατοϊκών στρατευμάτων στην Μέση Ανατολή, με αφορμή το «επικίνδυνο δύσκολα αντιμετωπίσιμο» Ισλαμικό Κράτος, το οποίο εκείνοι γιγάντωσαν, έτσι ώστε, όπως σας έχουμε ενημερώσει, να το χρησιμοποιήσουν ως αφορμή «ειρηνικής» επέμβασης. Ήδη πολλά δυτικά ΜΜΕ «παρακαλούν» το ΝΑΤΟ να «επιβάλλει την τάξη» εκεί που γίνονται σφαγές, λες και δεν θα μπορούσαν ήδη να έχουν εμποδιστεί.

Πάντως το ΠΚΚ είχε ανακοινώσει πως αν πέσει το Κομπάνι με ευθύνη της Άγκυρας, η ειρήνη με την Τουρκία τελειώνει, κάτι που επιβεβαιώνεται από τις ραγδαίες εξελίξεις εντός της γείτονας με την κυβέρνηση να στέλνει ακόμα και στρατιωτικές δυνάμεις κατά των Κούρδων, οι οποίοι έχουν ξεσηκωθεί ακόμα και στην τουρκική πρωτεύουσα.

Μένει να δούμε αν θα βρεθεί κάποια συμβιβαστική λύση με την ή αυτό συνιστά την απαρχή ενός βίαιου διαμελισμού της σημερινής τουρκικής επικράτειας, ο οποίος είναι εδώ και καιρό προδιαγεγραμμένος, με αναβάθμιση του κουρδικού αγώνα μέσα στην Τουρκία.

Η μπόρα απλώνεται σε όλο και περισσότερες περιοχές…
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved