Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
Εκδήλωση τιμής για Έλληνα Πομάκο πολεμιστή του έπους του '40

Εκδήλωση τιμής για Έλληνα Πομάκο πολεμιστή του έπους του '40

Το Εθνικό Μέτωπο με ειδικού συμβολισμού εκδήλωση τίμησε για πρώτη φορά στην Ιστορία Έλληνα Πομάκο μουσουλμάνο, πολεμιστή του Έπους του '40!

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 27/10/13, η οργάνωση του Εθνικού Μετώπου Ξάνθης απένειμε τιμητική πλακέτα στον ενενηντατετράχρονο Πομάκο απόμαχο του Έπους του ΄40, κύριο Μεχμέτ Εμλιούκ του Αχμέτ, κάτοικο της ορεινής Σμίνθης, για την προσφορά του στους αγώνες του Έθνους.

Μέσα σε ένα φιλικό περιβάλλον, ο σεμνός και ευγενικός γέροντας άνοιξε την καρδιά του στα στελέχη του Εθνικού Μετώπου, διηγούμενος ιστορίες πολέμου, όντας στρατεύσιμος, τις κακουχίες που πέρασε, όντας αντιστασιακός στα βουνά, καθώς και τις εικόνες σφαγής των γυναικόπαιδων στην πλατειούλα του χωριού. Πράγματα που, όπως μας είπε, δε θα καταφέρει να ξεχάσει ποτέ. Στο δε σχόλιό μας για το πόσο δύσκολη και βασανισμένη ζωή πέρασε, η απάντησή του ήταν λακωνική και περιεκτική «-Εμείς καλό δεν είδαμε...».

Κατά τη βράβευσή του, ο κύριος Μεχμέτ μας εξομολογήθηκε ότι  ουδέποτε του έχει γίνει τέτοια τιμή μέχρι τώρα. Ο ίδιος αλλά και οι συγχωριανοί του δεν γνωρίζουν άλλον στα Πομακοχώρια, που να έλαβε μέρος στον πόλεμο του ΄40 και που να είναι σήμερα εν ζωή. Είναι ιδιαίτερη τιμή για μας που γνωρίσαμε από κοντά έναν απόμαχο αγωνιστή, ο οποίος κατά τη διήγησή του δήλωσε: «Την Ελλάδα ξέρω για πατρίδα».

Το Εθνικό Μέτωπο, με την ανωτέρω εκδήλωση, δείχνει ότι αναγνωρίζει και τιμά όλους τους Έλληνες που συνεισέφεραν στην Ηρωική Πολεμική Προσπάθεια του ΟΧΙ της πατρίδας μας απέναντι στους κατακτητές!
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved