Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
Ότι δεν βιάζεται για λύση η ελληνοκυπριακή πλευρά λέει ο Έρογλου

Ότι δεν βιάζεται για λύση η ελληνοκυπριακή πλευρά λέει ο Έρογλου

Εάν παραβλεφθούν οι πραγματικότητες θα δυσκολευτούμε για μια συμφωνία, δήλωσε ο Ντερβίς Έρογλου λέγοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι θέλουν την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα λαμβάνει υπ'όψιν τις υφιστάμενες πραγματικότητες.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης υποστήριξε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν δείχνει βιασύνη για μια λύση και έχει την άποψη – όπως είπε - «και εάν δεν υπάρξει σήμερα συμφωνία, είναι εντάξει».

Λέμε ότι μπορούμε να φτάσουμε σε μια συμφωνία αλλά αυτό θα το δούμε ξεκάθαρα τις επόμενες ημέρες, πρόσθεσε ο κ. Έρογλου λέγοντας ότι σε αυτό το στάδιο των διαπραγματεύσεων τις επόμενες μπορεί να εμφανιστούν υπερβολικά αιτήματα. Το σημαντικό, συνέχισε, είναι οι πλευρές να φτάσουν σε μια συμφωνία «σε συνθήκες που να πατούν τα πόδια τους στο έδαφος», επαναλαμβάνοντας πως οι εξελίξεις που συνέβησαν τα τελευταία 40 χρόνια δεν μπορούν να μην μετρούν σε μια ενδεχόμενη συμφωνία.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά, είπε, πρέπει να καταθέσει στο τραπέζι προτάσεις αξιολογώντας αυτά τα 40 χρόνια. «Θα υπάρξει ή όχι συμφωνία, οι Ελληνοκύπριοι μπορούν να απελευθερωθούν από τις υπερβολικές τους προσδοκίες; Θα δούμε εάν απέναντί μας θα έχουμε ρεαλιστικές προτάσεις. Μπροστά μας έχουμε 3-4 συναντήσεις ηγετών. Σε αυτές θα καταλάβουμε εάν μπορούμε να φτάσουμε ή όχι σε μια συμφωνία. Στόχος μας είναι να φτάσουμε σε μια συμφωνία που θα λαμβάνει υπ'όψιν τις πραγματικότητες. Μακάρι να το κάνουμε», σημείωσε.

Εάν δεν υπάρξει συμφωνία, οι Τουρκοκύπριοι δεν θα μείνουν ακάλυπτοι, συνέχισε ο Ντερβίς Έρογλου λέγοντας ότι έχουν το «κράτος» τους και την εγγυήτρια μητέρα – πατρίδα Τουρκία και αυτές τις πραγματικότητες πρέπει να δουν οι Ελληνοκύπριοι και να φέρουν προτάσεις στο τραπέζι, όπως είπε. Το θέμα μιας συμφωνίας επιμηκύνεται και εάν περάσουν 1-2 χρόνια τότε οι άνθρωποι μπορεί να χάσουν την προσδοκία για λύση και αυτό πρέπει να το λάβει υπ'όψιν ο ΟΗΕ, κατέληξε.
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved