Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
Οι σκοτεινοί ηγέτες των τζιχαντιστών...

Οι σκοτεινοί ηγέτες των τζιχαντιστών...

Σε Διεθνή του Θανάτου εξελίσσονται οι τζιχαντιστικές οργανώσεις, τα παρακλάδια των οποίων απλώνονται από τη Μέση Ανατολή έως τη Βόρεια Αφρική και την Ασία, όπως μαρτυράει η απειλή της οργάνωσης Αμπού Σαγιάφ των Φιλιππίνων ότι θα εκτελέσει Γερμανό όμηρο σε ένδειξη αλληλεγγύης προς το ΙSIS.

Η οργάνωση, που εμφανίστηκε στις Φιλιππίνες για πρώτη φορά το 1991, διεκδικώντας την ίδρυση ενός ανεξάρτητου θεοκρατικού κράτους στα πρότυπα του Ιράν, κρατάει ομήρους δύο Γερμανούς από τον Οκτώβριο του 2013 και για να τους απελευθερώσει ζητά 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε λύτρα και να σταματήσει η Γερμανία να υποστηρίζει τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με στοιχεία των μυστικών υπηρεσιών, περισσότεροι από 100 άνθρωποι από τη μουσουλμανική κοινότητα της Ινδονησίας, της Μαλαισίας και των νότιων Φιλιππίνων πιστεύεται ότι έχουν δημιουργήσει μία ειδική μονάδα μέσα στο ISIS που πολεμά στη Συρία.

Κι αυτό είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι του εφιαλτικού παζλ: όπως δήλωσε ο ναύαρχος Σάμιουλ Λόκλερ, επικεφαλής της αμερικανικής Διοίκησης Ενόπλων Δυνάμεων του Ειρηνικού, ακόμα 1.000 ισλαμιστές από διάφορες χώρες σε ένα γεωγραφικό τόξο, που εκτείνονται από την Ινδία έως τα νησιά του Ειρηνικού, μπορεί να έχουν ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους και να πολεμούν στη Συρία ή στο Ιράκ.

oi_skoteinoi_igetes_ton_tzixantiston-1.JPG

ISIS - Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι

Και η Δύση, όμως, έχει το μερίδιό της στη... Διεθνή των τζιχαντιστών, καθώς 100 Αμερικανοί και περισσότεροι από 1.000 Ευρωπαίοι πολεμούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους, ενώ οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες ανησυχούν σοβαρά μήπως αυτοί επιστρέψουν στις χώρες τους έτοιμοι και πρόθυμοι για τρομοκρατικά χτυπήματα.

Κερδίζει έδαφος το ISIS

oi_skoteinoi_igetes_ton_tzixantiston-2.JPG

Αλ Κάιντα - Αϊμάν Αλ-Ζαουάχρι

Όπως είναι φυσικό στο ISIS, που προήλθε από την Αλ Κάιντα αλλά αποσχίστηκε το 2013 και μοιάζει να έχει επισκιάσει πλέον τους τζιχαντιστές της παλαιάς φρουράς, συμμετέχουν και πολλοί μουσουλμάνοι από τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, διαδραματίζοντας μάλιστα πρωταγωνιστικό ρόλο. Ένας από αυτούς είναι ο Τυνήσιος Ταρίκ αλ Χαρζί, που συγκεντρώνει τις δωρεές για την οργάνωση -πρόσφατα συγκέντρωσε 2 εκατομμύρια δολάρια από το Κατάρ- και που είναι υπεύθυνος για τους ξένους μαχητές που φτάνουν στα τουρκικά σύνορα, τους οποίους εξοπλίζει κι εκπαιδεύει.

Εξάλλου, στο όνομα της αλληλεγγύης προς το Ισλαμικό Κράτος δρουν κι άλλες ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως η αλγερινή «Στρατιώτες του Χαλιφάτου» που αποκεφάλισε στα πρότυπα του ISIS τον Γάλλο Ερβέ Γκουρντέλ.

oi_skoteinoi_igetes_ton_tzixantiston-3.JPG

Χορασάν - Μουσίν αλ Φαντχλί

Η αλληλεγγύη μεταξύ τζιχαντιστών δεν είναι πάντως δεδομένη, καθώς κύρια φιλοδοξία όλων είναι να δημιουργήσουν ένα ισλαμιστικό κράτος όπου θα ισχύει ο νόμος της σαρία και η κάθε οργάνωση επιθυμεί για τον εαυτό της τον ρόλο του κυρίαρχου. Το μέτωπο αλ Νούσρα, η οποία αποτελεί παρακλάδι της Αλ Κάιντα, στη Συρία έχει αντιπαλότητα με το ISIS γιατί δεν ήθελε να επεκταθεί η δράση του στη Συρία, ενώ και η Αλ Κάιντα, που μοιάζει «γερασμένη», πασχίζει να επικρατήσει επί του Ισλαμικού Κράτους. Τελευταία ένδειξη αυτού του «αγώνα» της Αλ Κάιντα είναι η πρόσφατη έκκληση για τζιχάντ στην Ινδία με τους 150 εκατ. μουσουλμάνους.

6 ΑΙΜΟΣΤΑΓΕΙΣ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Ο «ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ

oi_skoteinoi_igetes_ton_tzixantiston-4.JPG

Αμπού Σαγιάφ - Ισνιλόν Χαπιλόν

Φιλόδοξοι, αιμοσταγείς και... επικηρυγμένοι (στην πλειονότητά τους) είναι οι ηγέτες των εξτρεμιστικών μουσουλμανικών οργανώσεων που είτε ξεπήδησαν από την Αλ Κάιντα, είτε είναι η ίδια η Αλ Κάιντα. Τα φώτα των προβολέων, πάντως, είναι στραμμένα στον ηγέτη του ISIS Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, οι μαχητές του οποίου με μία εντυπωσιακή προέλαση από το Χαλέπι έφτασαν στα περίχωρα της Βαγδάτης, καταλαμβάνοντας στην πορεία τη Μοσούλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ.

Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι
Ο «χαλίφης Ιμπραήμ» του Ισλαμικού Κράτους

Ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι ή «χαλίφης Ιμπραήμ» είναι ο ηγέτης του ISIS από το 2010. Γεννήθηκε το 1971στη Σαμάρα στο Ιράκ, έχει διδακτορικό στις Ισλαμικές Σπουδές κι έμεινε φυλακισμένος 4 χρόνια στη αμερικανική Βάση Μπούκα στο Ν. Ιράκ, όπου κρατούνταν πολλοί διοικητές της Αλ Κάιντα. Μάχεται για τη δημιουργία «χαλιφάτου» στο Ιράκ και στη Συρία.

oi_skoteinoi_igetes_ton_tzixantiston-5.JPG

Αλ -Νούσρα - Αμπού Μοχάμεντ αλ Γκολάνι

Αϊμάν Αλ-Ζαουάχρι
Χάνει την επιρροή του ο διάδοχος του Οσάμα

Γεννημένος στην Αίγυπτο το 1951, ο Αϊμάν Αλ-Ζαουάχρι ανέλαβε τα ηνία της Αλ Κάιντα μετά τον θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν το 2011. Καθώς η επιρροή του στη Μέση Ανατολή φθίνει εξαιτίας του νέου «χαλίφη» Μπαγκντάντι, δηλώνει ότι ο επόμενος στόχος του είναι να υψώσει τη σημαία της τζιχάντ στην Ινδία.

Αμπού Μοχάμεντ αλ Γκολάνι
Ο πολέμαρχος του συριακού εμφυλίου

Το Μέτωπο Αλ-Νούσρα δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο 2012, στη διάρκεια του εμφυλίου στη Συρία. Επικεφαλής του είναι ο σκοτεινός πολέμαρχος με το προσωνύμιο Αμπού Μοχάμεντ αλ Γκολάνι - το «αλ Γκολάνι» συνιστά ευθεία αναφορά στα κατεχόμενα από τους Ισραηλινούς συριακά υψίπεδα του Γκολάν, από τα οποία ο ίδιος ισχυρίζεται ότι κατάγεται.

oi_skoteinoi_igetes_ton_tzixantiston-6.JPG

Στρατιώτες του Χαλιφάτου - Γκουρί Αμπντελμαλέκ

Μουσίν αλ Φαντχλί
Ο 33χρονος έμπιστος του Μπιν Λάντεν

Η οργάνωση Χορασάν σχηματίστηκε το 2013 από τον Φαντχλί, έναν 33χρονο Κουβεϊτιανό, πρόσωπο εμπιστοσύνης του Μπιν Λάντεν. Πολέμησε στο Ιράκ κατά των ΗΠΑ και στη συνέχεια ανέλαβε ηγετικό ρόλο στην Αλ Κάιντα του Ιράν ως υπεύθυνος για μεταφορά χρήματος προς την οργάνωση. Ενδέχεται να σκοτώθηκε στις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στη Συρία.

Γκουρί Αμπντελμαλέκ
Καταζητούμενος για πολλές επιθέσεις

Στην Αλγερία έχει τη βάση της η οργάνωση «Στρατιώτες του Χαλιφάτου», που είχε διακηρύξει στα μέσα Σεπτεμβρίου την πίστη της στο Ισλαμικό Κράτος. Αρχηγός της ο Γκουρί Αμπντελμαλέκ, που έχει καταδικαστεί ερήμην σε θάνατο για βομβιστική επίθεση στο Αλγέρι το 2008, ενώ καταζητείται για πολλές ακόμα τρομοκρατικές πράξεις.

oi_skoteinoi_igetes_ton_tzixantiston-7.JPG

ISIS - Ο Ομάρ ο Τσετσένος

Ισνιλόν Χαπιλόν
Θέλει να κάνει τις Φιλιππίνες... Ιράν

Η Αμπού Σαγιάφ εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1991 στις Φιλιππίνες διεκδικώντας την ίδρυση ενός ανεξάρτητου θεοκρατικού κράτους στα πρότυπα του Ιράν κι ευθύνεται για απαγωγές, δολοφονίες, βομβιστικές επιθέσεις. Ο 48χρονος ηγέτης της, Ισνιλόν Χαπιλόν, είναι επικηρυγμένος για 6,5 εκατ. δολάρια και λέγεται ότι πρόσφατα έπαθε εγκεφαλικό.

Ο Ομάρ ο Τσετσένος
Στρατιωτικός διοικητής στη Ράκα

Ο Γεωργιανός Ταρκχάν Μπατιρασβίλι, γνωστός ως Ομάρ, έχει ηγετική στρατιωτική θέση στο ISIS με μία ομάδα περίπου 1.000 μαχητών. Είναι επίσης ο «διευθυντής» φυλακής στη Ράκα, όπου κρατούνται οι ξένοι όμηροι. Βοηθούσε Τσετσένους αντάρτες να διασχίσουν τα σύνορα με τη Ρωσία και αρκετές φορές συμμετείχε σε επιχειρήσεις εναντίον των ρωσικών στρατευμάτων.

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ, ethnos.gr
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved