Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ: Τα Σκόπια κατοχυρώνουν τη «μακεδονική γλώσσα» στην Ε.Ε!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ: Τα Σκόπια κατοχυρώνουν τη «μακεδονική γλώσσα» στην Ε.Ε!

Και ενώ το δικό μας Υπουργείο Εξωτερικών παραδίδει δια στόματος Ευάγγελου Βενιζέλου μαθήματα ενδοτισμού και ξεπουλήματος της ελληνικής ιστορίας, τα Σκόπια καταφέρνουν να εντάξουν την «μακεδονική γλώσσα» στον επίσημο κατάλογο της ΕΕ!!!

Γεγονός, το οποίο, όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, υπονομεύει κατάφωρα την ελληνική θέση και δίνει στα Σκόπια ένα «διαπραγματευτικό κεκτημένο» εν όψει και του νέου γύρου διαπραγματεύσεων για το θέμα της ονομασίας με τον Μάθιου Νίμιτς.

Τι και αν στις 2 Ιουλίου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στο Στρασβούργο, είχε απαντήσει ότι «δεν γνωρίζει καμία ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας»…

Δείτε και μόνοι σας την ανανεωμένη ιστοσελίδα της ΕΕ (http://publications.europa.eu/code/pdf/370000en.htm#langues), στο λινκ που σας παραπέμπει το pentapostagma.gr, όπου εμφανίζεται στον επίσημο κατάλογο των γλωσσών των υποψηφίων προς ένταξη χωρών η «μακεδονική» γλώσσα στη σλαβική εκφορά της!

Όλοι, βέβαια, καταλαβαίνουμε, πόσο βαρύνουσα σημασία έχει μια τέτοια ενέργεια, καθώς η αναφορά σε «μακεδονική» γλώσσα συνδέεται ευθέως με το θέμα της ταυτότητας και αποτελεί συστατικό στοιχείο του «μακεδονισμού».

apokalychsok_ta_skopia_katoxuronoun_ti_amakedoniki_glossaa_stin_ee.jpg

Τα Σκόπια, λοιπόν, σύμφωνα με το «Παρόν», έχουν επιδοθεί τώρα σε αγώνα, με την υποστήριξη του απερχόμενου φιλότουρκου και φιλοσκοπιανού Επιτρόπου Στέφαν Φούλε, ώστε στην έκθεση προόδου που θα δημοσιοποιηθεί από την Κομισιόν να υπάρχει και πάλι πρόταση για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, αλλά και αναφορά του όρου «Μακεδονία ή Μακεδονικός», κάτι το οποίο αποπειράθηκε να πράξει στο παρελθόν ο κ. Φούλε, αλλά αποτράπηκε τότε από τα ελληνικά διαβήματα.

Τώρα, όμως, όπως όλα δείχνουν, οι υποστηρικτές των Σκοπιανών στις Βρυξέλλες, ίσως και να πετύχουν το στόχο τους…
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved