Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
Αντίο «Γερμανική οικονομία» λέει ο Βράχος της Ακρόπολης

Αντίο «Γερμανική οικονομία» λέει ο Βράχος της Ακρόπολης

Τι τους έπιασε και ασχολούνται με βράχους και τι βράχους!!!

Αφού τα «ξεσκόνισαν¨ όλα στην Ελλάδα απεφάνθηκαν ότι ο βράχος της Ακρόπολης είναι υπό κατάρρευση , λες και είναι ο ¨ βράχος¨ της Ελληνικής οικονομίας.

«Αντίο Ακρόπολη» λένε οι Γερμανοί!

«Akropolis adieu?», είναι ο τίτλος άρθρου που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής Frankfurter Rundschau με αφορμή τη μελέτη μηχανικών αναφορικά με το πρόβλημα της πτώσης βράχων στην Ακρόπολη.

«Τη στιγμή που η Ελλάδα φέρεται να αφήνει πίσω την κρίση, συμβαίνει το εξής: το ‘ου γαρ έρχεται μόνον” φαίνεται πως ισχύει και για το διασημότερο σήμα κατατεθέν της Αθήνας. Η Ακρόπολη, ο βράχος στο κέντρο της πόλης όπου ο Περικλής έχτισε τον Παρθενώνα, τα Προπύλαια, το Ερέχθειο και το Ναό της Αθηνάς Νίκης, μπορεί να απολέσει τη σταθερότητά του» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο.

Μήπως θέλουν να υποτιμήσουν τους Έλληνες μηχανικούς-συντηρητές-αναστηλωτές και να υποσκελίσουν τις αρμόδιες Ελληνικές Υπηρεσίες ;

Ας θυμηθούμε τι μας έλεγαν τον Μάιο του 2011.

Λίγο πριν μας βάλουν για τα καλά στην μνημονιακή μέγγενη πάλι ασχολιόταν ¨οι πολιτισμένοι της Δύσης¨ με τον βράχο της Ακρόπολης.

«Πρέπει η Ελλάδα να πουλήσει την Ακρόπολη;». Με αυτόν τον προκλητικό τίτλο και μία φωτογραφία που δείχνει ένα ακέφαλο άγαλμα μπροστά από τον Παρθενώνα, η γερμανική εφημερίδα Bild «ξαναχτύπησε» στη διαδικτυακή της έκδοση με ένα άρθρο-φωτιά για τη χώρα μας.

Σύμφωνα με τις παραπάνω θέσεις των δημοσιευμάτων ¨ποιος θα αγόραζε ένα υπό κατάρρευση βράχο; Αν δεν ήταν τρελός ή δόλιος.

Τώρα μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια κοινωνικής απελπισίας και εξαθλίωσης θα μπορούσαμε να προσθέσουμε στο παραπάνω δημοσίευμα και τον ισχυρισμό του ¨ Την στιγμή που η Ελλάδα φέρεται να αφήνει πίσω την κρίση , συμβαίνει το εξής: το ‘ου γαρ έρχεται μόνον” φαίνεται πως ισχύει και για… ¨ την διασημότερή οικονομική δύναμη της Ευρώπης.

¨ Ισχυρό είναι το πλήγμα για την οικονομία της Γερμανίας από την αδύναμη οικονομία της Ευρωζώνης, αλλά και τους γεωπολιτικούς προβληματισμούς, που έχουν ανακύψει, κυρίως λόγω της ρωσο-ουκρανικής κρίσης, όπως ξεκάθαρα αποτυπώνεται και στις βιομηχανικές παραγγελίες.

Ειδικότερα, τον Αύγουστο, οι βιομηχανικές παραγγελίες σημείωσαν μηνιαίες απώλειες, ίσες με το 5,7%, πτώση υπερδιπλάσια από την αναμενόμενη.

Οι οικονομικοί αναλυτές, που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση, ανέμεναν πτώση των βιομηχανικών παραγγελιών κατά 2,6% σε μηνιαία βάση, ωστόσο διαψεύστηκαν επί τω χείρω.

Πρόκειται για δεύτερο αρνητικό ρεκόρ φέτος, καθώς οι παραγγελίες κατέγραψαν τα χειρότερα αποτελέσματα από το 2009.

Να σημειωθεί ότι τον Ιούλιο, ο δείκτης είχε καταγράψει ενίσχυση, κατά το αναθεωρημένο ποσοστό +4,9%, ωστόσο ακολουθούσε έναν πολύ αδύναμο Ιούνιο, όπου οι βιομηχανικές παραγγελίες είχαν πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2011.

Σε ετήσια βάση, τον Αύγουστο, οι βιομηχανικές παραγγελίες έπεσαν κατά 1,3%, έναντι πρόβλεψης για ενίσχυση +2,6%.

Τον Ιούλιο οι βιομηχανικές παραγγελίες είχαν αναπτυχθεί κατά 5,9%, ενώ η αρχική ανακοίνωση ανέφερε ενίσχυση κατά 4,9%.

Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, πάντως, ανέφερε ότι η συρρίκνωση των βιομηχανικών παραγγελιών οφείλεται και σε εποχιακούς παράγοντες, συγκεκριμένα δε, στις διακοπές των σχολείων¨

Η ¨ενασχόληση¨ των Γερμανών με την Ακρόπολη σημειολογικά μπορεί και να δείχνει ¨ τι βράχος ψύχους και ανεργίας θα τους πέσει αν ο Πούτιν αποφασίσει να κλείσει τις στρόφιγγες και ταυτόχρονα ο Ερντογάν εμποδίσει την εξόρυξη του Κυπριακού Φυσικού Αερίου.

Όμως ο Βράχος της Ακρόπολης σαν το Παγκόσμιο μνημείο της μοναδικής ισορροπίας , αρμονίας και οπτικής καλαισθησίας και στο οποίο οι ναζιστές τόλμησαν να τοποθετήσουν το βδέλυγμα της μισαλλοδοξίας τους στα δύσκολα χρόνια της κατοχής…

ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ και ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ!!!

Άλλοι βάρβαροι θα πέσουν με τις απάνθρωπες πολιτικές τους.

Δεν μπορούν να κατανοήσουν οι πολιτισμένοι φίλοι μας στην Δύση ότι για να κάνεις ανθρώπινη αναπτυξιακή πολιτική πρέπει να ¨εμπνέεσαι¨ από την αρμονική ισορροπία των διαστάσεων της Ακρόπολης και όχι από το στενό πλαίσιο του κέρδους των τοκογλυφικών αγορών.

Όταν το καταλάβουν αυτό θα κάνουν και τις ζωές τους εύκολες και θα μάθουν να μην τσαλαπατούν λαούς.

Θα το καταλάβουν όμως ή είναι πολύ αργά πριν τις μεγάλες ανακατατάξεις και ανατροπές που έρχονται;

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved