Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
Μακρή: Nα επιστραφούν τα 2,5 εκατ. που δόθηκαν στην Αλβανία για ανέγερση θεάτρου

Μακρή: Nα επιστραφούν τα 2,5 εκατ. που δόθηκαν στην Αλβανία για ανέγερση θεάτρου

Την επιστροφή του ποσού των 2,5 εκατ. ευρώ, που έδωσε η ελληνική κυβέρνηση στην Αλβανία το 2002 για την ανέγερση του Εθνικού Θεάτρου Αλβανίας, αλλά έκτοτε παραμένουν αδρανή σε τραπεζικό λογαριασμό, προτείνει η κυρία Ραχήλ Μακρή, ως ισοδύναμο για άλλων δημοσιονομικών μέτρων όπως το 25ευρω των νοσοκομείων.

Η βουλευτής των ΑΝΕΛ, με ερώτησή της (συνυπογράφει και ο κ. Τέρενς Κουίκ) προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εξωτερικών, υπενθυμίζει ότι με το άρθρο 2 της Διμερούς Συμφωνίας Αναπτυξιακής Συνεργασίας Ελλάδος - Αλβανίας, που υπεγράφη τον Δεκέμβριο του 2001, η χώρα μας ανέλαβε να στηρίξει, με το ποσόν των 2,5 εκατομμυρίων Ευρώ, την ανέγερση στα Τίρανα νέου κτιρίου θεάτρου, το οποίο θα λειτουργούσε ως Εθνικό Θέατρο της Αλβανίας. Σε υλοποίηση της ανωτέρω Συμφωνίας, το ποσόν των 2,5 εκατ ευρώ κατετέθη σε ειδικό λογαριασμό της Τραπέζης της Αλβανίας τον Ιανουάριο του 2002, ο οποίος παραμένει έκτοτε αδρανής.

Υπό αυτά τα δεδομένα ρωτά, μεταξύ άλλων, τους υπουργούς: «Γιατί παραμένουν αναξιοποίητα τα χρήματα επί 12 χρόνια; Αφού δεν υπάρχει η ικανότητα υλοποίηση του έργου "υψηλής συμβολικής αξίας" γιατί τα χρήματα δεν φυλάσσονται σε Ελληνική τράπεζα, αλλά παραμένουν δεσμευμένα στην Τράπεζα της Αλβανίας όπου παρουσιάζονται ως στοιχείο του ενεργητικού της; Την στιγμή που αναζητούνται ισοδύναμα μέτρα, για την κατάργηση απαράδεκτων εισπρακτικών λογικών, όπως το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία, γιατί η Συγκυβέρνηση επιμένει στην χρηματοδότηση συμβολικών έργων τα οποία είχαν συμφωνηθεί από το 2001 και δεν υλοποιούνται επί δεκαετίες; Τι προτίθεστε να πράξετε προκειμένου να επιστραφούν τα 2,5 εκ ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο;».
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved